Ricardo Kuyvenhoven maakt volgend seizoen deel uit van het keurkorps van Jan Zoutman. De nog relatief onbekende middenvelder maakt dan de overstap van het tweede naar het vlaggenschip. Zelf was de speler zich van geen kwaad bewust. ,,Ik had niet verwacht dat ik volgend seizoen al voor het eerste in aanmerking zou gaan komen. Maar natuurlijk ben ik blij en trots.’’

Het talent hoorde twee weken geleden dat de club van Nieuw Zuid zijn voetbalkunsten op het hoogste plan wil gaan zien. ,,Toen had ik een gesprek met Gert Aandewiel en heb ik mijn contract getekend. Dat is toch waar je elke keer je best voor doet. Ik ben blij dat het zo uitpakt.’’

Jeugd ontgroeid
Kuyvenhoven is een groot talent binnen de opleiding van Quick Boys. De speler weet daar goed mee om te gaan. ,,Ik ben eigenlijk nog een A-junior. Maar ze zien mij bij Quick Boys als potential waardoor ik nu vervroegd in het tweede voetbal. In de junioren speel ik eigenlijk nooit meer.’’

In het door Derek van der Plas getrainde tweede staat Kuyvenhoven op ’10’. Een plek die hem past als een warme jas. ,,Ik ben iemand die graag het spel verdeelt’’, legt hij uit. ,,Ik ben rustig aan de bal, wil diepgang creëren, ballen naar links en rechts gooien. Ik ben geen grote speler en moet het dus van mijn inzicht en techniek hebben.’’

Feyenoord en Sparta
Het ouderlijk huis van de jongeling staat niet in Katwijk maar in Leiden. ,,Daar ben ik begonnen bij VV Leiden. Maar ik ging er al snel weg om in de F-jes en E-tjes bij Feyenoord te voetballen. Daarna heb ik nog vijf jaar bij Sparta gespeeld. Uiteindelijk ben ik halverwege een seizoen gestopt en naar Quick Boys gegaan. Dat eerste half jaar mocht ik geen wedstrijden spelen, alleen maar trainen.’’

Naderhand is het met wedstrijden spelen ruimschoots goed gekomen. Volgend seizoen hoopt de net achttienjarige zijn debuut te maken in de hoofdmacht. ,,Ik ga eerst lekker voetballen en trainen met de A-selectie. En dan is het hopen op een plekje in het team.’’

Foto: Quick Boys


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO