Nog geen week geleden verlengde Quick Boys Ricardo Kuijvenhoven zijn lopende contract bij Quick Boys met nog eens twee seizoenen. De Leidse middenvelder was er snel uit toen hij onlangs met de Katwijkers om de tafel zat. ,,Dit is de mooiste amateurclub om voor te spelen. Na mijn – langdurige – enkelblessure ben ik sinds twee maanden weer terug in de basis. Het voelt goed bij de club. Er was dus geen enkele reden om te vertrekken.”

Vanaf de afgelopen winterstop tot het begin van de voorbereiding op dit seizoen stond de 21-jarige Kuijvenhoven buitenspel door een enkelblessure. Een operatie gevolgd door een langdurige revalidatie hield de middenvelder maandenlang aan de kant. ,,Een lastige periode”, erkent hij ,,Eigenlijk is het helemaal niet leuk om je team vanaf de tribune te zien spelen. Voetballen zat er niet in. De promotie naar de Tweede Divisie deed me natuurlijk goed, maar ik heb daar na de winterstop mijn steentje niet aan kunnen bijdragen helaas.”

Aansluiting
Die periode heeft de creatieve speler intussen achter zich gelaten. Op De Krom vierde hij in september zijn rentree in de burenruzie tegen aartsrivaal Katwijk, om daarna zijn plek niet meer af te staan. ,,Aan het begin van dit seizoen was ik nog niet helemaal fit. Gelukkig kon ik al snel aansluiten bij de groep. Op het moment dat ik terugkeerde was het elftal nog zoekende. Onze trainer gaf dat ook aan. Misschien is dat ook mijn geluk geweest. Daarna is het langzaam maar zeker gaan draaien. Met als resultaat drie overwinningen op rij. We horen er weer bij en we hebben aansluiting gevonden met de middenmoot. Het is een heerlijk gevoel om weer op het veld te staan en het is nog mooier dat we de laatste weken ook nog eens punten pakken.”

,,We beschikken over een hechte groep die nog de nodige stappen kan zetten.”

Hoewel helemaal fit kan de twintiger naar eigen zeggen nog wel progressie boeken in zijn spel. Nu hij verzekerd is van opnieuw twee seizoenen Nieuw Zuid geeft dat rust en kan hij verder werken aan verbeterpunten. ,,Ik hoop in de toekomst nog belangrijker te worden voor het team. Met name door het geven van assists en het maken van doelpunten. Als aanvallende middenvelder moet dat ook kunnen. Aan de ene kant ben ik nog jong, hoewel ik alweer bezig ben aan mijn vierde seizoen in de A-selectie”, vertelt Kuijvenhoven, die via de Feyenoord -en Sparta-jeugd als B-junior op Nieuw Zuid belandde.

Goede flow
Mede door zijn verleden bij bovengenoemde BVO’s blijft de jongensdroom van de middenvelder om ooit nog eens als profvoetballer aan de slag te gaan nog altijd in zijn achterhoofd meespelen. ,,De Tweede Divisie is daarvoor een prachtig podium en er zijn wel meer voorbeelden van jongens die op latere leeftijd de overstap hebben kunnen maken. Dat kan ik bij Quick Boys dus laten zien. Laat het duidelijk zijn dat het bepaald geen straf is om hier nog twee seizoenen te spelen.”

,,We beschikken over een hechte groep die nog de nodige stappen kan zetten. Daar moeten we ons op focussen. In deze afdeling kun je van de nummer één winnen en van de onderste verliezen. We zitten nu in een goede flow. De recente overwinningen op IJsselmeervogels en ASWH zijn heel belangrijk voor ons. Daar moeten we op voortborduren. Handhaving is hier de doelstelling, maar toch kijk ik stiekem een beetje naar het linkerrijtje.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Verjaardagswens Ivailo Staal gaat tegen ASWH in vervulling


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)