Ricardo Kuyvenhoven maakte een absolute wereldgoal tegen SteDoCo, maar het mocht voor VVSB niet baten. De Noordwijkerhouters gaven afgelopen weekend een 2-0-voorsprong uit handen en liepen daardoor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie mis. Kuyvenhoven hoopt dat zijn sterke spel van de laatste weken voor hem de opmaat vormt tot een groter aandeel in de paarsgele formatie na de zomer.

De thuiswedstrijd tegen SteDoco was zes minuten oud, toen VVSB een corner te nemen kreeg. De trap van Leroy George werd afgeslagen, maar belandde precies in de looprichting van Kuyvenhoven. De Leidenaar twijfelde niet toen de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten kwam en volleerde kiezelhard richting het doel van SteDoCo. Doelman Maarten de Fockert hoorde de bal vervolgens alleen maar langs zich heen suizen.

‘Met deze selectie die grotendeels blijft, moeten we volgend seizoen weer voor het kampioenschap gaan. Dat moet een nieuw doel worden. Met deze groep en zo’n complex hoort VVSB wel thuis in de Tweede Divisie.’

Zo had VVSB de opgelopen schade uit de heenwedstrijd (1-0 verlies, red.) reeds weggewerkt. Niet veel later werd het ook 2-0 via Ian van Otterlo, maar toch ging het uiteindelijk nog mis voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen. Door twee goals van Joran Schröder (’69 & ’90+3) pakte SteDoCo een finaleplaats en treft het daarin GVVV.

“Uiteindelijk interesseert die hele goal me niets, ik had liever gewoon de finale ingegaan”, vertelt Kuyvenhoven. “Ik denk ook dat we heel goed op weg waren. Misschien dat zij de tweede helft wat beter werden, maar we hoefden denk ik niet echt bang te zijn dat we zouden gaan verliezen. We hebben zelf nog een aantal kansen gehad die er echt in hadden gemoeten.”

‘Geen terechte winnaar’
Volgens Kuyvenhoven had het recht niet gezegevierd in het tweeluik. “Ik ben altijd wel echt eerlijk in zulk soort dingen, maar ik denk dat wij over twee wedstrijden door hadden moeten gaan. Het begon met de uitwedstrijd waarin we verloren, maar heel de pot beter waren. En ook dit gelijkspel was onnodig. Ik vind niet dat SteDoCo een terechte winnaar is, laat ik het zo zeggen, maar dat is mijn mening.”

Kuyvenhoven kwam in de winterstop over van Quick Boys en had maar wat graag volgend seizoen weer op Tweede Divisie-niveau uitgekomen. “Natuurlijk. Ik had het mooi gevonden om tegen mijn oude cluppie te gaan spelen. Quick Boys, Katwijk, Rijnsburgse Boys: dat zijn de mooiste wedstrijden. Met deze selectie die grotendeels blijft, moeten we volgend seizoen weer voor het kampioenschap gaan. Dat moet een nieuw doel worden. Met deze groep en zo’n complex hoort VVSB wel thuis in de Tweede Divisie.”

Kuyvenhoven in actie voor zijn vorige club Quick Boys

Kuyvenhoven is blij dat hij zichzelf de laatste weken heeft kunnen laten gelden. De linkspoot had al verwacht dat hij aanvankelijk geduldig moest zijn. “Toen ik hier in de winterstop naartoe kwam, wist ik eigenlijk wel dat ik niet zou gaan beginnen. Het liep goed, VVSB had elf wedstrijden op rij gewonnen. Daarnaast zat Danny Bakker er nog, die gaat nu naar Katwijk. Het was voor mij duidelijk dat ik er vooral in het nieuwe seizoen moest staan, maar ik wilde met name mijn ritme en plezier terugvinden. Dat was ik heel erg kwijtgeraakt bij Quick Boys. Ik heb de laatste weken veel kunnen spelen en denk ook wel laten zien wat ik in me heb.”

‘Het is ook wel een grote naam om op te volgen, maar ik denk dat we ergens ook wel dezelfde type spelers zijn.’

Opvolger van Bakker?
Ogenschijnlijk heeft VVSB de opvolger van Bakker reeds in huis. De middenvelder was de laatste jaren van grote waarde met veel goals en assists. Ziet Kuyvenhoven het ook zo?

“Ik zal dat nooit zo over mezelf zeggen”, blijft hij bescheiden. “Het is ook wel een grote naam om op te volgen, maar ik denk dat we ergens ook wel dezelfde type spelers zijn. We willen allebei graag voetballen en hebben een goed linkerbeen. Ik denk dat het voor VVSB ook een mooie reden was om mij te halen. Ik zal het volgend seizoen moeten laten zien.”

Kuyvenhoven vertrekt morgen (donderdag) op vakantie. Mocht VVSB de finale wél gehaald hebben, had hij zijn vertrek waarschijnlijk uitgesteld. “Daar had ik heel graag bij willen zijn, dus met VVSB waren we er dan wel uitgekomen”, vertelt hij. “Donderdag op vakantie gaan is ook fijn, maar ik had liever wat meer moeite gedaan, die finale gespeeld en zondag gegaan. Het is helaas niet anders.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Favoriete speler van Derek van der Plas (Valken ’68): Ricardo Kuyvenhoven
Check ook: VVSB laat SteDoCo ontsnappen en grijpt naast finaleplek


POPULAIRE BERICHTEN