Eigenlijk had het een klein feestje moeten worden op Sportpark Wassenaar. Van Nispen vierde zondag z’n 85e verjaardag. Wat een vrolijke aangelegenheid moest worden, draaide uit op een sof. In de wedstrijd tegen Aalsmeer had een gelijkspel het hoogste haalbare geweest. Maar ook dat was de ploeg van René Ras niet gegund. Zijn ploeg verloor met 1-2 van de concurrent in de kelder van de Derde Klasse. Door de nederlaag zijn de Zilkers de rode lantaarndragers.

Rick Witteman hield een miserabel gevoel over aan de dag. De Zilker viel kort na het begin van de tweede helft uit met een liesblessure. Vorige week speelde hij wel de volle negentig minuten, maar dat was eigenlijk al te veel van het goede. De aanvaller was net terug van een blessure aan zijn kuit. Hij wilde tegen Aalsmeer z’n ploeg niet in de steek laten, maar viel toch voortijdig uit.

Forceren
,,We zijn al tijden niet compleet. We missen onder anderen Mike van Haaster, Luc Zonneveld en Dick Verhoeven. Misschien is het wel tegen beter weten in dat ik ging spelen. Ik wilde te graag. Ik wil gewoon geen wedstrijd missen. De jongens laten vallen is er bij mij niet bij. Maar je moet wel reëel blijven want als het niet kan moet je het niet gaan forceren. Maar dat is juist het moeilijkst.”

Witteman kon z’n stempel niet drukken in de eerste helft. Aalsmeer acteerde in de eerste helft nog het beste, met de wind in de rug. De ploeg van Ras stelde daar maar één goede aanval tegenover. Aalsmeer deed het een stuk beter, maar vond meerdere malen Tom van Maris op zijn weg. De doelman is al weken in een uitstekende vorm en hield met een aantal parades de nul. De eerste helft leek dan ook met een saaie 0-0 de rust in te gaan.

,,Ik telde elf corners vanaf de bank. Ongelofelijk dat er daar niet eentje van in is gegaan.”

Tot de 44e minuut, toen Aalsmeer een penalty kreeg toegewezen.  Daarmee was de koek nog niet op, na de 0-1 van Daimian Veldman die de penalty net buiten bereik van Van Maris binnenschoot. Dezelfde Veldman gaf dertig seconden later een puntgave voorzet. Die werd vervolgens fraai in de bovenhoek geschoten door Remigiusz Pasternak 0-2. De scheidsrechter floot gelijk voor de rust. Aalsmeer had een enorme mokerslag uitgedeeld.

In de tweede helft kwam Van Nispen beter in de wedstrijd. Nu was het de formatie van Ras die de wind in de rug had. Het combinatievoetbal wat ontbrak in de eerste helft was nu van een beter gehalte in de tweede helft.

Aanvalsdrang
Zo waren er twee kansen voor Jelle Vleugel en één voor Jeffrey van der Geest, waarbij een bal van de lijn werd gehaald. Aalsmeer trok zich massaal terug in de stellingen. Het was dringen in de zestien, vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd. Met kunst en vliegwerk werd Van Nispen tegengehouden. De aanvalsdrang van De Zilkers werd beloond toen de scheidsrechter een penalty toekende aan de thuisploeg. Vleugel schoot de aansluitingstreffer gretig binnen met nog twaalf minuten op de klok: 1-2.

Witteman: ,,Als Mike (van Haaster, red.) mee had gedaan weet ik zeker dat we minimaal gelijk waren gekomen. Ik telde elf corners vanaf de bank. Ongelofelijk dat er daar niet eentje van in is gegaan. De wil die we vorig seizoen hadden om ver naar voren toe te voetballen missen we dit jaar.”

,,Het lijkt wel of we te makkelijk denken. Tot het middenveld gaat het nog wel maar daarna is er geen stootkracht. En dan komen we automatisch bij Mike en Dick (Verhoeven, red.) uit. Ik hoop dat we in het verloop van de competitie snel compleet worden, want we missen gewoon teveel man voorin.”

Van Nispen-FC Aalsmeer 1-2 (0-2) 44. Veldman 0-1 (pen.), 45. Pasternak 0-2, 78. Vleugel 1-2 (pen.)

Van Nispen: Van Maris, K. van der Linden, Van Westerop, D. van der Linden, (72. Duivenvoorde), Meiland, Smit, Frumau, Smit, Vleugel, Witteman (53. De Groot) Zonneveld (88. Mossel).

Foto’s: Trudy van den Berg