Het eredivisievoetbal van zondagmiddag kon Joël Tillema enigszins gestolen worden. De aanvallende middenvelder was op Moederdag met z’n zoontje op pad en vernam zijdelings wat zijn favoriete profclub had gedaan. Zijn Feyenoord verloor in eigen huis van ADO Den Haag. Enkel het afscheid van trainer Giovanni van Bronckhorst en legende Robin van Persie liet hem in de avond waarschijnlijk nog naar Studio Sport kijken. De 0-2 nederlaag werd vooral met treurnis begroet. ,,Huilen met de pet op, dit seizoen”, kon hij er met een rood-wit hart nog besmuikt om lachen.

Uiteindelijk kon de Rotterdamse nederlaag zijn humeur na zaterdagmiddag niet meer verpesten. Met zijn Rijnsburgse Boys won hij in eigen huis ruimschoots van FC Lienden. Op Sportpark Middelmors werd het 6-0. In een eenzijdige wedstrijd scoorde de aanvallende middenvelder zelf vier keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zeventien.

FOX Sports
Voor de camera van het aanwezige FOX Sports vroeg de geboren Hagenees zich af of hij in het seniorenvoetbal ooit eerder vier goals in één wedstrijd maakte. Een dag later kon hij daar zelf antwoord op geven. ,,Op de website van Rijnsburgse Boys stond dat het mijn eerste keer was. Wel op een aardig moment, net nu FOX er live bij was. Nu hebben veel mensen het kunnen zien, althans als er veel naar de wedstrijd is gekeken.”

,,De laatste weken gaat het wel lekker, maar ik heb te weinig mijn stempel kunnen drukken op dit elftal.”

Degenen die naar Sportpark Middelmors waren afgereisd of de wedstrijd via de betaalzender hadden gekeken, zagen FC Lienden nog wel goed uit de startblokken schieten. Salim Mansouri trof na tien minuten spelen de onderkant van de lat achter de Rijnsburgse doelman Richard van Nieuwkoop. Daarna volgde een eenzijdige wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

Gino Demon probeert met een tackel enig gevaar van FC Lienden tegen te gaan

,,Zo kan je het wel omschrijven. Na die bal op de lat zijn we geen enkele keer meer in de problemen gekomen.” De Rijnsburgers liepen uit naar 6-0 met vier goals van Tillema, een treffer van verdediger Roderick Gielisse en aanvaller Furghill Zeldenrust. ,,Eigenlijk laat zo’n wedstrijd als dit zien dat het er wel in zit bij ons team. We hebben genoeg kwaliteit in de selectie. Uiteindelijk hebben we veel te veel tegengoals moeten verwerken. We hadden vooraf aan dit seizoen gedacht met dit elftal hoge ogen te kunnen gooien. Dat is helaas niet gelukt.”

Over z’n eigen prestaties kon Tillema ook niet helemaal tevreden zijn. Ook niet met de zeventien goals in het achterhoofd. ,,De laatste weken gaat het wel lekker, maar ik heb te weinig mijn stempel kunnen drukken op dit elftal. En dat vind ik jammer. Ook al gaat het na de winterstop wel iets beter, dit is gewoon niet mijn seizoen.”

,,Ik heb een gezin en wil daar ook lekker tijd aan kunnen besteden. Zeker na zo’n seizoen als dit.”

Om het jaar toch goed af te sluiten wil de Hagenees in de twee wedstrijden die volgen de volle buit halen. ,,Het klinkt als een cliché, maar als je het seizoen goed afsluit, ga je het volgende jaar ook beter in. Er heeft niemand wat aan, wanneer we er in de laatste wedstrijden met de pet naar zouden gooien.”

Vakantie
,,Niet voor de supporters, niet voor ons als spelers en ook niet voor de trainer die weggaat. We gaan er voor iedereen alles aan doen om het seizoen nog enigszins positief af te sluiten. De plek waar we nu op de ranglijst ongeveer gaan eindigen is eigenlijk Rijnsburg onwaardig.”

Voor Tillema en z’n teammaten is het daarom stiekem wel lekker dat er eind mei een einde komt aan de martelgang van dit jaar. ,,Die afstand van het voetbal is wel even lekker. Ik word ook een jaartje ouder, hè? Ik heb een gezin en wil daar ook lekker tijd aan kunnen besteden. Zeker na zo’n seizoen als dit.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Kagia rendeert nog beter met z’n eigen Tadic’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)