Op sportpark ’t Duyfrak vond hij het plezier in het spelletje terug. Hoewel de resultaten aanvankelijk flink tegen zaten, lijkt zijn ploeg de opgaande lijn kort voor de winterstop te pakken te hebben. Kortom, Jaco van der Bent zit bij Valken’68 lekker in zijn vel.

Voor Van der Bent (24) was het de afgelopen seizoenen even zoeken. Groot geworden op Nieuw Zuid koos hij in de zomer van 2015 voor een avontuur bij buurman FC Rijnvogels. Hoewel die ploeg de Derde Divisie wist te bereiken bleef zijn aandeel in dat succes beperkt. Alleen in de beginfase van het seizoen was hij op de Kooltuin in beeld om vervolgens niet meer in actie te komen voor de succes-formatie van Hein van Heek, ,,Nee, mijn promotie en feest was het niet. Als voetballer wil je altijd spelen en dan natuurlijk graag in het eerste elftal. Vandaar dat ik mijn keuze al snel gemaakt had. Ik ben de Tjalmaweg overgestoken. Bij Valken’68 belandde ik in een nest vol oude bekenden. Jongens die ik van jongs af aan kende en gespeeld heb”, vertelt de aanvaller.

Knop omgedraaid
Met spelers als de drie Van der Plassen, Peter de Best en trainer Arie van Duijn is het Quick Boys gehalte op ’t Duyfrak dan ook hoog. ,,Dat gaf meteen een vertrouwd gevoel. Bovendien stond er een selectie waarmee resultaten te behalen vielen. Terug naar de Eerste klasse en liefst zo snel mogelijk.  Met die doelstelling begonnen we ook aan het seizoen”. De realiteit was echter anders. Mede door langdurige blessures van o.a. Marc Langeveld en Lars van Bommel kwam er deze competitie weinig terecht van die doelstelling.

,,Dan ga je met een goed gevoel de winterstop in, en moeten we het daarna af kunnen maken”

Dat er ook nog andere zaken een rol spelen beaamt Van der Bent als hij de matige resultaten tot nu toe analyseert. ,,We dachten het allemaal voetballend op te kunnen lossen, maar dat is in deze afdeling de verkeerde keuze. Daar hoort ook hard werken bij en dat hebben we aanvankelijk nagelaten. Veel ploegen spelen op pure inzet en dan kun je nog zoveel voetbal in huis hebben, maar dan ga je toch nat, als je daar niet hetzelfde tegenover stelt. De afgelopen weken hebben we de knop omgedraaid en pakten we tweemaal met 3-0 de punten. Ik denk dat we het lek boven nu boven hebben.”

_mom4553

Nu de ziekenboeg langzaam leeg begint te stromen op ’t Duyfrak kan ook de weg omhoog weer worden ingeslagen. Daarbij mikt Van der Bent voorlopig op de tweede periodetitel. ,,Daar moeten we alles voor geven. We liggen op koers, maar dan is het wel noodzakelijk dat we de twee resterende wedstrijden voor de winterstop winnen. Dan ga je met een goed gevoel de winterstop in, en moeten we het daarna af kunnen maken”, klinkt het optimistisch.

,,Een lelijk doelpunt, maar dat zijn de lekkerste”

De geboren aanvaller die in de Quick Boys jeugd in de spits speelde, opereert bij Valken ’68 vanaf de linkervleugel.  Een plek die hem wel ligt, maar waar hij zijn ei niet helemaal kwijt kon. ,,In het begin van de competitie stond ik  vaak te veel aan de lijn vastgeplakt. De laatste tijd heb ik een meer vrije rol van de trainer gekregen en mag ik wat meer zwerven.”

Afgelopen zaterdag bewees Van der Bent zijn waarde voor de ploeg door bij de openingsgoal vanaf de rechtervleugel een vrije trap panklaar op het hoofd van Mark van der Plas te deponeren, waarna hij met een neusje voor de goal na een vrije trap van Sven Boonstoppel in de rebound de tweede treffer voor zijn rekening nam. ,,Met mijn knie, dat wel. Een lelijk doelpunt, maar dat zijn de lekkerste. Dat gebeurde onlangs bij DoCoS ook al toen ik een schot loste dat door de handen van de grabbelende keeper in de goal verdween. Ook geen schoonheid van een doelpunt, maar dat interesseert me niet. De jongens lachen er vaak om, maar laat mij maar lekker op die manier scoren. Ik vind lelijke doelpunten prima.”

Foto’s: Saam de Mooij

 

 

 

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)