FC Rijnvogels is de tweeluik tegen ACV voor promotie naar de Derde Divisie begonnen met een kleine nederlaag. In Assen werd het 1-0 voor de thuisploeg. De enige treffer van de middag viel vlak voor rust na weifelend verdedigen van Rijnvogels.

Rijnvogels werd in de eerste zeventig minuten nauwelijks gevaarlijk, maar voerde in de slotfase de druk flink op. Tot een treffer leidde het niet, ondanks twee grote kansen voor Martijn Tjon-A-Noek. In blessuretijd liet ACV nog een enorme kans op de 2-0 onbenut.

Over een week moet Rijnvogels proberen de opgelopen achterstand voor eigen publiek te repareren.

ACV – FC Rijnvogels 1-0 (1-0). 41. Menting 1-0

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, J. Zandbergen, Soomer, Van der Horst, R. Zandbergen, Van der Breggen, Tjon-A-Noek, Van Veen (63. Dijk), Onderwater

Later een uitgebreid verslag van de wedstrijd en reacties uit het Rijnvogels-kamp