Na jaren voor de groep te hebben gestaan bij de jeugd van Ter Leede, EDO en Koninklijke HFC besloot Martijn Lagendijk vier seizoenen geleden om trainer te worden van het tweede elftal van de Sassenheimers. Toch kozen de rood-gelen er recent voor om de samenwerking met Lagendijk niet te verlengen en dus moest de oefenmeester aan het einde van het seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij een deur verder bij buurman RKVV Teylingen. Daar zal hij volgend seizoen voor het eerst op eigen benen staan bij een eerste elftal en wordt hij herenigd met een aantal pupillen van zijn vorige werkgever. 

Mede dat laatste zorgde ervoor dat de oud-speler van HFC Haarlem en Ter Leede één van de kandidaten was voor de vacature die bij de rood-zwarten openstond. De laatste seizoenen trokken er steeds meer spelers van de rood-gele naar de rood-zwarte kant van De Roodemolen en dus was een trainer met een Ter Leede-achtergrond geen gek idee.

Het is dan ook geen toeval dat Lagendijk, een goede bekende van huidig Teylingen-trainer Marc van Wonderen,  de job bij de Sassenheimers overneemt. De oefenmeester van de tweedeklasser speelde jaren samen met Van Wonderen bij Haarlem en heeft veel spelers van dit Teylingen onder zijn hoede gehad bij de reserves van Ter Leede. Lagendijk kreeg dan ook de hulp van zijn oude pupillen om ‘het balletje in beweging te brengen’.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA