Rijnsburgse Boys leed zaterdag een kansloze nederlaag bij Kon. HFC (4-0) en zakte verder weg op de ranglijst. Ondanks de matige reeks (vijf wedstrijden, één punt) blijft trainer Martijn Lagendijk hoopvol om de Uien aan de praat te krijgen.

“Het gaat mij er nu om dat de ploeg beter gaat spelen. Uiteraard had ik dit ook anders voorgesteld”, zei Lagendijk in gesprek met mediapartner RTV Katwijk over de huidige veertiende plaats. De coach hoopt dat zijn ploeg kracht gaat vinden uit de huidige situatie om het tij te keren.

“Je wordt alleen maar sterker als je ook weet wat verliezen is. Dan vind ik dat we met z’n allen achter elkaar moeten blijven staan, en niet opeens gek moeten gaan doen en ons druk maken. Natuurlijk gaan we het er intern over hebben, maar voor de buitenwereld moeten we gewoon achter elkaar blijven staan.”

‘Heel strijdbaar’
Lagendijk benadrukte dat hij zelf nog ‘heel strijdbaar’ is. “Dat zei ik net: als je niet weet wat tegenslagen zijn, dan zijn je hoogtepunten ook op één hand te tellen. Ik weet wat tegenslagen zijn. Dan doel ik niet alleen op voetbalgebied, maar ook op mijn privé-omstandigheden.”

Vorig seizoen kende Rijnsburgse Boys ook een zwakke start, maar toen wisten de geelzwarten zich op te richten en deden ze tot de laatste speeldag mee om de titel. Put Lagendijk daar hoop uit?

“Ik wil gewoon dat met name al onze supporters ook achter ons blijven staan. Wij hebben er niks aan als ze dat niet doen, die steun kunnen we juist nu goed gebruiken”, vertelt Lagendijk. En dan antwoordend op de vraag: “Niemand kan mij voorspellen dat de rest van het seizoen zo gaat verlopen als vorig seizoen. We zullen er keihard aan moeten blijven trekken.”

‘Als collectief’
Het kansloze verlies bij Kon. HFC weet Lagendijk vooral aan ‘persoonlijke fouten’. “Voetbal is een spel van fouten en degene die de minste maakt, wint meestal. Wij maakten vandaag iets teveel persoonlijke fouten, waar ook direct een doelpunt uit voortkwam.”

Toch weigerde Lagendijk met de vinger te wijzen. “Ik ga nooit op namen in, we doen dit als collectief. We zijn één groep, met de spelers en de trainers, en hebben het allemaal niet goed gedaan vandaag. Dat is spijtig.”


Beluister het volledige audio-interview bij RTV Katwijk hieronder


Lees ook: Nederlagen voor Katwijk, Rijnsburgse Boys, Noordwijk en FC Lisse
Check ook: Verslag | Rijnsburgse Boys moet terug naar de tekentafel

POPULAIRE BERICHTEN