“Niets op af te dingen.” Trainer Martijn Lagendijk was even realistisch als hard in zijn oordeel over zijn ploeg na de 2-0-nederlaag in en tegen Spakenburg. In gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk gaf hij aan dat Rijnsburgse Boys de eerste helft niet had thuisgegeven. “Dan wordt het heel moeilijk om dat in de tweede helft om te buigen,” stelde hij. “De wetten in deze competitie zijn keihard.” 

Lagendijk vond dat zijn ploeg het defensief wel op orde had aan de blauwe zijde van de Westmaat. “Zij deden precies wat we verwacht hadden. Voor rust werden ze geen enkele keer gevaarlijk vanuit de eigen opbouw.” De Uien waren echter uiterst belabberd in balbezit. “Voor rust verloren we maar liefst 24 keer de bal na de eerste of tweede pass. Dan loop je continu achter de feiten aan en krijg je totaal geen grip op de wedstrijd.” 

Plan B valt in duigen
Rijnsburgse Boys kreeg nog voor rust de (volledige) rekening voor de eigen slordigheid gepresenteerd. Na een kwartier schoot Ahmed el Azzouti Spakenburg vanuit een hoekschop op 1-0. Kort voor rust zorgde Nick Verhagen voor een verdubbeling van de voorsprong. “Tegengoals vallen altijd op een vervelend moment, maar zo kort voor de rust, op het moment dat we het plan voor de tweede helft al uitgedacht hadden, is extra vervelend. Na die goal viel het uitgedachte plan direct een beetje in duigen.”
 

Daarbij vond Lagendijk dat de problemen van zijn ploeg niet te repareren waren door middel van tactische omzettingen. “Als wij de bal niet meer dan twee keer naar dezelfde kleur kunnen spelen, kun je tactisch alles verzinnen wat je wilt, maar heeft het allemaal weinig zin”, stelde hij. “We verliezen nu van Spakenburg, maar als je zo slordig bent aan de bal ga je geen enkele wedstrijd in de Tweede Divisie winnen.” 

Veel tijd om de wonden te likken heeft Rijnsburgse Boys niet. Over een kleine week staat de volgende topper al op het programma, Quick Boys komt dan op bezoek. “De belangrijkste les die we uit deze wedstrijd moeten trekken, is dat we veel comfortabeler moeten worden aan de bal”, besluit Lagendijk. “Vandaag waren er te veel jongens onder de maat.” 


Beluister hieronder het hele audio-interview van RTV Katwijk met Lagendijk


Tekst: Henk Kasius
Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Rijnsburgse Boys onderuit op de Westmaat tegen Spakenburg
Check ook: Historisch affiche: Jeffrey Jongeneelen, beul van de Blauwen 


POPULAIRE BERICHTEN