Rijnsburgse Boys heeft maandagavond per direct afscheid genomen van trainer Martijn Lagendijk. Aanleiding zijn de slechte resultaten, meldt de tweededivisionist. “We hadden er geen vertrouwen meer in dat Martijn de huidige situatie, met acht wedstrijden zonder overwinning en slechts drie punten, kon omkeren”, stelt Gerrit Paauw, bestuurslid voetbaltechnische zaken.

Lagendijk werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Henk Wisman. Eerder was hij trainer geweest van SV Hillegom en Teylingen. In het seizoen 2021-2022 Lagendijk stage in Rijnsburg in het kader van zijn UEFA A-diploma en maakte hij indruk op de beleidsbepalers.

Assistenten Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen nemen de honneurs voorlopig waar, totdat een structurelere oplossing is gevonden. Komende zaterdag speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen Excelsior Maassluis.

Teleurstellende veertiende
Rijnsburgse Boys won op 9 september voor het laatst en ging zaterdag in de derby tegen Katwijk (3-0) kansloos onderuit. Zodoende zijn de Uien na elf speelronde de huidige nummer veertien. “Vandaar dat we als bestuur tot dit vooral voor Martijn teleurstellende besluit zijn gekomen. Maar in het belang van de club konden we niet langer wachten met het nemen van een beslissing”, aldus Paauw.

Rijnsburgse Boys is de tweede tweededivisionist uit de regio die zijn hoofdtrainer in een vroegtijdig stadium heeft ontslagen. Eerder nam FC Lisse afscheid van Richard van Heulen. Op Ter Specke zwaait inmiddels Sjaak Polak de scepter.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Zonneveld: ‘Je kunt niet meer spreken van een off-day’

POPULAIRE BERICHTEN