Martijn Lagendijk debuteerde zaterdagmiddag met een 2-1-thuiszege op Kozakken Boys als trainer van Rijnsburgse Boys. De coach zag zijn ploeg in de openingsfase wat worstelen, daarna de draad oppikken en vervolgens in de tweede helft domineren. Het enige wat er na rust aan ontbrak was het op grote(re) achterstand zetten van Kozakken Boys. “Voor het mooie moet je eigenlijk vier of vijf maken”, stelde Lagendijk.

Het stroeve begin kwam volgens Lagendijk door de speelwijze van Kozakken Boys. “Die was iets anders dan we vooraf hadden verwacht”, vertelde hij.

“Zij speelden in principe hetzelfde systeem: 4-4-2 met een ruitje op het middenveld. Wat we niet hadden verwacht was dat ze met heel hoge backs zouden spelen. Ze lieten nu een middenvelder uitzakken, met de backs heel hoog op. Het was bijna 3-5-2- en daardoor werden onze buitenspelers aan het begin gedwongen om rechts- en linksback te gaan spelen. Dat wil je niet, Asante en Zeldenrust, als back hebben. Dat hebben we moeten omzetten en daarna ging het lopen.”

Halverwege was het 1-1. Furhgill Zeldenrust opende de score voor de gastheren. Hij kon profiteren van een blunder van doelman Bryan Janssen, die de bal zomaar bij hem inleverde in de opbouw. Het was overigens wel meteen het enige cadeautje van Janssen. De keeper revancheerde zich ijzersterk in de tweede helft.


Beluister hier het hele audio-interview met Lagendijk


In de 34e minuut kwam Kozakken Boys langszij: 1-1. Een aanval over links werd binnengeknikt door Mario Bilate. Na rust denderde Rijnsburgse Boys over de Werkendammers heen.

Winnende vanaf de stip
Lagendijk was blij met de dreiging in het spel van zijn ploeg na rust. “Dat is best wel waar wij om bekend staan. Een solide middenveld, een solide verdediging en jongens voorop die absoluut het verschil kunnen maken. Dat deden ze ook, totdat ze de trekker moesten overhalen. De paal heeft een aantal keer in de weg gestaan, de keeper ook. Uiteindelijk creëren we zo’n zes of zeven goede kansen. Een smetje op een uitermate goede tweede helft is dat we te weinig hebben gescoord.”

Dat de winnende goal uit een strafschop viel, was dan ook geen toeval. Na een overtreding op invaller Bram de Bruin ging de bal op de stip. Zeldenrust bleef vervolgens rustig vanaf elf meter. De linksbuiten werd ook verkozen tot Man of the Match.


Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Bram de Bruin. Beluister dat interview hieronder:


Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Goals van Zeldenrust helpen Rijnsburgse Boys aan zege bij debuut Lagendijk


POPULAIRE BERICHTEN