„Ik mis zelf eigenlijk nooit een penalty, maar het overkwam me zaterdag wel’’, had Rens Lamboo een dag na de verloren wedstrijd tegen Wateringse Veld Kranenburg (1-2) er nog de pest in. Het zei genoeg over het duel, want de middenvelder van Kagia was zeker niet de enige speler die zichzelf niet beloonde. De Lisserbroekers kregen tegen de ploeg uit Den Haag een hoop kansen, maar scoorde via Dirk-Jan Ligtenberg slechts één keer.

„Ik denk dat wij wel acht à negen honderd procent kansen hebben gekregen, maar we hebben onszelf echt te kort gedaan door ze niet te benutten’’, sprak Lamboo nog steeds een beetje verbijsterd over de stortvloed aan mogelijkheden. „Zij hebben maar drie kansen gehad en scoorden er uiteindelijk twee. Misschien ligt dat aan de kwaliteiten van de spelers, maar dat is lastig te zeggen.’’

Legio mogelijkheden
In ieder geval was het wel het verhaal van de wedstrijd. De middenvelder kon ook niet direct aanwijzen waarom de Kagianen nu opeens zoveel mogelijkheden nodig hadden om tot een doelpunt te komen. „In de voorgaande weken hebben we helemaal niet veel kansen gehad, maar toen vloog die er wel makkelijker in.’’

Al had de einduitslag ook nog zomaar heel anders kunnen uitvallen. Tien minuten voor tijd leek Ligtenberg met een kopbal vanuit een corner de bevrijdende 1-0 te maken, maar daarna sloegen de bezoekers alsnog twee keer toe en hield Kagia nul punten over aan het treffen met Wateringse Veld Kranenburg.

„Dat is echt heel zuur. We moesten uit een hoekschop de gelijkmaker verwerken. De bal bleef hangen en die jongen schoot hem vanaf de rand van het strafschopgebied heel mooi binnen.’’

„We waren nog geen twee minuten verder en de spits kreeg de bal vanaf de zijkant en hij kon hem zo binnenkoppen’’

Daarmee kreeg de ploeg van René Ras last van een déjà vu. Vorige week speelden de Kagianen gelijk tegen DoCoS door een doelpunt van de keeper van de Leidenaren in de blessuretijd, dus kwamen die gedachten weer naar boven bij de Lisserbroekers.

„Misschien dat we daar onbewust weer aan hebben gedacht. Zelf had ik daar niet echt last van, maar zoiets kruipt denk ik in de ploeg. We waren nog geen twee minuten verder en de spits kreeg de bal vanaf de zijkant en hij kon hem zo binnenkoppen.’’

Zo kreeg Kagia niet waar het eigenlijk recht op had: drie punten. Er was weliswaar tevredenheid over het spel, maar de manier waarop de wedstrijd uiteindelijk werd verloren, was enorm teleurstellend voor de oranjehemden. „Tegelijkertijd kunnen we hier ook weer lering uit trekken en hebben we wel veel kansen gecreëerd’’, keek de 24-jarige speler nog naar de positieve punten van het duel.

Cruciale weken
Na zes wedstrijden bivakkeren de Lisserbroekers op een keurige zevende plek, maar wie de ranglijst erbij pakt, ziet ook dat de nummer laatst op dit moment, DoCoS, maar drie punten onder de ploeg van Ras staat. Daarom worden de komende weken cruciaal in de ogen van Lamboo.

„Uit de laatste twee wedstrijden hadden we eigenlijk vijf punten meer moeten hebben. Maar dat is niet gebeurd en daardoor moeten we nu toch een beetje omlaag kijken. De komende wedstrijden spelen we tegen Te Werve, Berkel en Van Nispen, dus dan moeten we zorgen dat we de punten echt gaan pakken.’’

Archieffoto: Johanna Oskam