Noordwijk en FC Lisse hebben zaterdag last-minute zeges geboekt. De Noordwijkers poetsen tegen Kon. HFC in de slotfase een achterstand weg en wonnen uiteindelijk met 2-1. FC Lisse veroverde in minuut 95 een driepunter in en tegen Maassluis.

Verdiend kon de zege van Noordwijk op Kon. HFC niet worden genoemd. De Haarlemmers waren tot minuut tachtig heer en meester op Sportpark Duinwetering, maar verzuimden alleen vaker dan één keer te scoren. Nu was alleen Zakaria Eddahchouri trefzeker uit een strafschop

Het gaf Noordwijk zodoende gelegenheid ‘erop en erover’ te gaan. Jesper de Vré stak in de 84e minuut bijna een heel veld over met de bal aan zijn voet en mikte knap raak: 1-1. Drie minuten later schoot Dylan Rietveld zelfs de 2-1 binnen. Het was de wereld op zijn kop, maar niemand die daar om maalde in het kamp van de thuisploeg.

Enzo Stroo het goudhaantje
Niet voor het eerst dit seizoen trok FC Lisse een uitwedstrijd in blessuretijd met 0-1 naar zich toe. Het gebeurde in december tegen Katwijk en nu opnieuw tegen Excelsior Maassluis. Enzo Stroo schoot in extremis de enige goal van de wedstrijd binnen en zorgde daarmee voor grote ontlading bij de geelblauwen.

Noordwijk – Kon. HFC 2-1 (0-1)
Goals: Jesper de Vré, Dylan Rietveld