Een hele lastige beslissing, zo omschrijft Sepehr Safi zijn besluit om na dit seizoen voor FC Boshuizen te gaan spelen. De spits gaat Teylingen na twee seizoenen verlaten en laat daarmee veel vrienden achter. ,,Veel mensen zullen denken dat ik doe omdat ik het niet goed kan vinden met de trainer. Maar daar is echt helemaal niets van waar”, vertelt Safi.

Begin maart verscheen er op VIDB een interview met de spits, die vlak na de winterstop zijn basisplaats kwijtraakte en slachtoffer leek te worden van een nieuwe trainer, Marc van Wonderen. Tussen de regels door proefde je wel wat onvrede bij de speler. ,,Ja, ik heb er een tijdje naast gestaan, maar inmiddels heb ik mijn basisplaats gewoon weer terug. Niks geen onvrede met de trainer. Ik heb zelfs een hele goede band met hem.”

Er is dus geen onenigheid tussen hem en de coach. Maar waarom gaat Safi, die het bij Teylingen prima naar zijn zin heeft, dan toch weg bij de tweedeklasser? ,,Het is vrij simpel. Ik wil hogerop. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding. Sporten staat daarin centraal. Mijn maatschappelijke carrière staat op de eerste plaats. Ik wil weten waar mijn plafond ligt en daarom is het denk ik nu een goed moment om hogerop te gaan kijken.”

Met z’n tweeën 
Zodoende kwam hij dus bij zondag eersteklasser FC Boshuizen terecht, de club waar ook zijn broer Sohrab volgend seizoen voor gaat spelen. ,,Hij zit nu nog bij RKAVV. Met zijn tweeën hebben we de hele jeugd van Ter Leede doorlopen. Op een gegeven moment maakte hij de stap hogerop. Ik niet. Toen Boshuizen met dit aanbod kwam, wij met z’n tweeën in het eerste elftal, waren we er eigenlijk snel uit.”

Toen Safi de overstap in de spelersgroep bekend maakte, kreeg hij zowel positieve als negatieve reacties. ,,Dat is wel iets waar ik heel bang voor ben geweest. De reacties. Er werd gezegd: er wordt alleen maar betaald daar, er is geen jeugd, het is geen echte club.” Die negatieve reacties waren echter eerder bezorgd dan negatief bedoeld. ,,Dat is misschien wel de juiste bewoording. Ik waardeer het enorm, maar ik ben daardoor wel gaan twijfelen.”

Echte vrienden
Alle spelers van Teylingen hebben het beste met Safi voor, weet hij inmiddels. ,,Het zijn wel allemaal echte vrienden geworden, vandaar dat een paar ook zo gereageerd hebben. Deze jongens laat ik nu wel achter.” Spijt van de keuze heeft hij echter niet. ,,Ik denk dat dit de juiste keuze voor mij is.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)