In het eerste groepsduel van de Districtsbeker heeft FC Rijnvogels op het nippertje een punt uit het vuur gesleept tegen het Haagse Quick. Toch was er na afloop niet alleen opluchting. ,,Eigenlijk hebben we twee punten verloren.”

Op een werkelijk snikheet kunstgrasveld lieten beide ploegen in de eerste helft niet bijster veel zien Het enige gevaar in de openingsfase kwam van FC Rijnvogels, en dan vooral via Mitchel Beijersbergen. Zijn inzetten werden echter gekeerd of zijn teamgenoten werden niet bereikt. Na een half uur spelen werd Quick ineens gevaarlijker. Rechtsback Ampong stak een aantal keer het hele veld over met machtige rushes, maar miste de afrondingsvaardigheid van een echte spits.

Buitenkans

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar nu werd er wel gescoord. Een wat met recht splijtende pass genoemd mocht worden zette Quick-aanvaller Boshoff vrij voor Peter Messemaker. Hij wist de buitenkans op waarde te schatten en schoof de 0-1 onder de Rijnvogels-keeper door. Na de tegengoal ging Rijnvogels achterin één op één spelen, in de hoop aanvallend wat meer te kunnen brengen. Hoewel dat enkele kansen opleverde, was het echte gevaar weer aan de andere kant. Vrijwel iedereen aanwezig op sportpark de Kooltuin telde de 0-2 al, maar twee spelers van Quick zagen geen kans de bal in de lege goal te krijgen.

Uiteindelijk viel de 1-1 alsnog in de 89e minuut. Beijersbergen zette goed door in het penaltygebied van Quick en veroverde de bal. Na een balletje breed was het voor Sander van der Gugten een koud kunstje binnen te tikken. Diep in blessuretijd werd het nog bijna 2-1, maar een snoeiharde vrije trap van Sonny ten Hoope spatte uiteen op de paal. Het was misschien ook wat veel van het goede geweest, een overwinning voor Rijnvogels.

Twee gedachten

Na de wedstrijd hinkte Rijnvogels-coach Hein van Heek op twee gedachten. ,,Wie de wedstrijd gezien heeft, weet dat wij twee punten verloren hebben, maar als je dan in de laatste minuut 1-1 maakt, moet je tevreden zijn.”

Van Heek ziet de start van het nieuwe seizoen positief tegemoet. ,,We gaven vandaag weinig weg. We hadden alleen moeite met lopende spelers, dat moet beter.”

Dinsdagavond 20.00 uur is de tweede wedstrijd in de poule, uit bij TAC ’90 in Den Haag.

Tekst: Stefan Rijnders