Z’n vertrek bij VVSB kwam niet als een grote verrassing, z’n terugkeer naar FC Rijnvogels misschien wat meer. Voor Arno Dijkstra zelf niet. De club stal in de twee jaar dat hij daar speelde volledig het hart van de Haarlemmer. Toch wilde die z’n eigen plafond zoeken en koos afgelopen zomer voor VVSB. Dat verhaal werd, zo eerlijk is Dijkstra dan ook wel weer, geen succes.

En dat terwijl de eerste pagina in het Noordwijkerhoutse boek nog een positieve twist kreeg. In z’n tweede officiële duel voor de paars-gelen, kwam de spits gelijk tot scoren in het uitduel tegen IJsselmeervogels. Maar de resultaten nadien bleven uit. Trainer Jack Honsbeek werd ontslagen en Dijkstra scoorde in de tussentijd slechts één keer. Te weinig voor een spits.

Bij de komst van de nieuwe trainer Eric Meijers lag de Haarlemmer er net uit met een kleine blessure. ,,Daar had ik wat pech mee”, blikt Dijkstra terug. ,,Ik kon me tegen Scheveningen nog een kwartiertje laten zien, maar dat is te weinig voor een spits. Ondertussen had de nieuwe trainer al een beetje z’n team hoofd. En dat was z’n goed recht, maar kwam nadelig uit voor mij.”

,,Mijn eerste seizoen daar in Katwijk, was mijn beste seizoen in mijn voetbalcarrière.”

In de winter werd ook nog eens Frank Tervoert gehaald van Rijnsburgse Boys. Daardoor verdween Dijkstra meer en meer naar het tweede plan. ,,Voordat hij gehaald werd, hoorde ik die geruchten al. Dan weet je wel hoe ver het is. Frank is overigens een prima gozer en doet het nog goed ook. In de fase waarin we met VVSB zaten, we stonden en staan nog steeds laatste, snapte ik wel dat er iets moest gebeuren om het te doen kantelen.”

Gevoelskwestie
In alle antwoorden klinkt Dijkstra oprecht en eerlijk. Hij voelt ook absoluut geen rancune richting de Noordwijkerhoutse club ,,Maar zo ben ik als persoon ook, zo zit ik in elkaar. Ik gun VVSB het allerbeste en geef er nog alles voor om in de Tweede Divisie te blijven. Het is voor mij alleen jammer dat allemaal zo gelopen is.”

Hoewel het vertrek van Dijkstra tot afgelopen weekend nog niet officieel naar buiten was gebracht, informeerden enkele clubs wel naar z’n diensten. Welke clubs dat waren laat de Haarlemmer in het midden. ,,Maar ik had daar niet echt een lekker gevoel over.”

Totdat z’n oude werkgever, FC Rijnvogels, weer aanklopte. ,,Mijn eerste seizoen daar in Katwijk, was mijn beste seizoen in mijn voetbalcarrière. Sinds ik weg ben op De Kooltuin, heb ik altijd nog contact gehad met mensen rond de club. FC Rijnvogels heeft altijd als een warm bad aangevoeld. Ik ben blij dat trainer Jimmy Simons en de technische commissie het ook nog in mij zagen zitten.”

Toen FC Rijnvogels de eerste stappen zette tot een hereniging was het volgens Dijkstra snel beklonken. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik daar iets recht te zetten heb. We zijn met echt een goed elftal uit de Derde Divisie gedegradeerd. Ik weet wat voor mooie fans ze hebben in Katwijk. Daarom heb ik helemaal niet lang hoeven nadenken, toen FC Rijnvogels mij weer benaderde.”

Volgens mij heb je dan volgend seizoen met Jaap van Duijn, Van Steen en met mijn een mooie aanvalslinie met veel scorend vermogen.”

Dijkstra doet daarmee qua niveau wel weer twee stappen achteruit. Van de Tweede Divisie keert de spits nu weer terug naar de Hoofdklasse. ,,Natuurlijk ga je als voetballer voor het hoogst haalbare. Maar ik ben 24, ik wil gewoon nu spelen. Dat moet ook op mijn leeftijd. Laat ik bij FC Rijnvogels dan maar weer bewijzen wat ik kan. Dan kan ik altijd nog op de radar komen van hoger spelende clubs.”

Aanvalstrio
,,Ik wil gewoon laten zien dat Arno Dijkstra geen ééndagsvlieg is. Dat ik niet allen maar één goed seizoen gedraaid heb.” Om dat te kunnen bewijzen, lijkt de voetballer wel de strijd aan te moeten gaan met Max van Steen. De Leidenaar krijgt nu de voorkeur in de punt bij FC Rijnvogels en doet het met tien goals in z’n eerste seizoen op De Kooltuin tot nu toe prima.

,,Ik zal hard moeten knokken en mijn moeten bewijzen om mezelf in de basiself te spelen van FC Rijnvogels. Ik heb het er met de trainer ook over gehad dat ik op een vrij rol op rechts ook uit de voeten kan. Volgens mij heb je dan volgend seizoen met Jaap van Duijn, Van Steen en met mijn een mooie aanvalslinie met veel scorend vermogen.”

Foto: Wim Ros

Lees ook: ‘VVSB-spits keert terug bij oude club’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)