We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van competities gaan weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering elf is het de beurt aan Laurens Mouter (Teylingen). 

Laurens, jullie wonnen de laatste districtsbekerwedstrijd van Leidse Boys afgelopen zondag. Tevreden?
,,Nee, het was matig van onze kant. We hebben moeite met tegenstanders die zich ver terugtrekken op eigen helft. Leidse Boys wachtte op fouten van onze kant. We gaan dan ook nog zelf de fout in en daar valt de 1-2  uit van Leidse Boys uit de counter. Uiteindelijk winnen we verdiend. We wisten al dat Lugdunum door ging, maar je wilt toch winnend afsluiten. Dat is goed voor het zelfvertrouwen.”

En dat vertrouwen kan je natuurlijk meenemen in de competitie. Wat verwacht je er van?
,,Precies, dat hebben we wel nodig want we hebben maar één doel en dat is kampioen worden. We zijn vorig jaar tweede geworden achter de overduidelijke kampioen: Hillegom. Wij waren ook de enige ploeg die Hillegom heeft verslagen, weliswaar fortuinlijk, maar toch… Daarna hebben we het niet goed gedaan in de nacompetitie. Als je dan ziet dat Voorschoten en DOSR wel promoveren via de nacompetitie, dan denk je wel eens: ‘Verdikke, wij worden tweede en wij promoveren niet en zij wel’. Die Tweede Klasse is mooi hoor, daar wil ik graag in spelen. Met FC Lisse (zo), Hillegom en Foreholte. Misschien zijn die clubs ons al ontgroeid, maar het zijn mooie derby’s. Toen we er twee jaar geleden in speelden, zaten er veel Haagse ploegen bij. Nu wil je er echt bij horen. De voorbereiding was echter niet gelukkig.”

Hoezo? Afgezien van de prestaties, wat was er mis?
,,We zijn niet gelukkig achterin. We maken daar nog teveel foutjes. We hebben veel blessures en het loopt gewoon nog niet echt. Gelukkig zijn er weinig mutaties in de selectie en zijn we zelfs breder geworden. We zullen alleen wel Bisschops gaan missen. Misschien was hij niet de snelste meer de laatste jaren. Maar hij liet je achterin nooit in de steek via de lucht en was goed één op één. Ook de opbouw ging vaak via hem. Nu zal Dolieslager die plek gaan invullen. Hij had vorig jaar een fantastisch seizoen op het middenveld, dus als we hem een linie naar achter schuiven, gaan we hem weer missen op het middenveld. Dat is nog even puzzelen.”

Helpt een speler als Dorus van der Voort je om je doelstelling te halen?
,,Hij schoot er natuurlijk 28 in vorig jaar. Vooral voor de winterstop was hij op dreef. Dit jaar legt hij er ook weer 20 in. Dat weet ik zeker. We moeten hem alleen wat slimmer bereiken. Hij heeft een enorme startsnelheid. Daardoor wordt hij vaak afgevlagd. Daar moeten we dus slimmer mee omgaan.”

De kampioen voor dit seizoen weten we. Dat willen jullie zelf worden. Maar wie gaan er mee strijden om het kampioenschap?
,,Meerburg en WVC. Ik ben ook benieuwd naar Graaf Willem II-VAC. Die hebben altijd een leuke, jonge selectie. Wij moeten kampioen kunnen worden. Ik waak wel voor onderschatting. Vaak denken mijn jongens: ‘ach we zijn goed genoeg, we winnen wel’. Ik moet ze zo scherp mogelijk krijgen. Dan zijn we sterk. De jongens moeten zelf in het veld knallen en elkaar aanmoedigen.”

Wie gaan het moeilijk krijgen dit seizoen in de Derde Klasse?
,,ASC en UDO. Zij zijn veel spelers kwijt. ASC heeft wel veel oud-leerlingen van mij. Ik zit in het onderwijs en de meesten willen wel van hun oude meester winnen. SJZ is ook veel spelers verloren, maar die hebben wel een goede voorbereiding gedraaid.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2