Op weg in de auto richting wintersport is Marc de Kruijs twee uur na het laatste fluitsignaal van het duel tegen AFC in opperbeste stemming. Door de ruime 2-6 overwinning op sportpark Goed Genoeg gaat Ter Leede als naaste belager van koploper Noordwijk de winterstop in. Vanaf de ‘autobahn’ weet de aanvaller te melden dat zijn ploeg op koers ligt halverwege de competitie. ,,We houden volop druk op Noordwijk. In de tweede competitiehelft is er nog van alles mogelijk”, klinkt het opgewekt.

Door de overwinning blijft Ter Leede in het spoor van Noordwijk, dat halverwege de competitie twee punten meer bij elkaar heeft gespeeld dan de rood-gelen. Een marge die met nog vijftien duels voor de boeg volop perspectieven biedt voor de Roodemolen-brigade.

,,Het gaat natuurlijk om het team en de punten, maar zelf ben ik blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het succes.”

Vooral de manier waarop zijn ploeg zaterdagmiddag acteerde stemde De Kruijs tot tevredenheid. De aanvaller zag zijn ploeg heersen over AFC, terwijl er ook nog eens gemakkelijk werd gescoord. ,,We kenden onze opdracht vandaag: we moesten winnen. En dat is uitstekend gelukt. Over de manier waarop kan ik alleen maar tevreden zijn. We scoorden voor de pauze tweemaal snel achter elkaar. Dat is dit seizoen weleens anders geweest. Na die start hebben we de goede lijn eigenlijk de hele wedstrijd doorgetrokken.”

Speldenprikje
Vervolgens was Ter Leede, gezien de 0-2 halverwege mild voor AFC. Daardoor leek de 1-2 die kort na de doelwisseling vanaf elfmeter viel, nog even roet in het Sassenheimse eten te gaan gooien. De wegens hands benutte strafschop bracht de hoop in de Amsterdamse harten weer terug.

De Kruijs zorgde er met een cruciaal derde rood-gele doelpunt hoogstpersoonlijk voor dat deze hoop weer even snel de bodem werd ingeslagen als die was opgekomen. Een steekbal van Rob Zandbergen werd door de aanvaller vrij voor de Amsterdamse sluitpost in de 1-3 omgezet.

,,Allemaal fijne feestdagen en een mooi 2018, ook namens mijn chauffeur Toon Zwetsloot.”

De derde Sassenheimse treffer haalde de angel uit het Amsterdamse spel. Waar Ter Leede in het recente verleden aantoonde dat het maar moeilijk tot scoren kwam was het dit keer na de 1-3 heel anders. Via doelpunten van Jeffrey Bok (2x) en opnieuw De Kruijs werd het halve dozijn fluitend volgemaakt. Tussen deze bedrijven door deed AFC nog wel iets terug, maar dat voelde voor de Wisman-brigade niet eens aan als een speldenprikje.

Wintersport
Voor De Kruys, die naast zijn doelpunten deze middag ook nog eens twee assists afleverde, kon zijn wintersportvakantie daardoor helemaal niet meer stuk. ,,Het gaat natuurlijk om het team en de punten, maar zelf ben ik blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het succes.”

,,Waar het eerder weleens niet lukte, vlogen de goals er dit keer wel in. Het voelt lekker aan om op deze manier af te sluiten. Alles is nog mogelijk. Nu eerst vakantie vieren om daarna de draad weer op te pakken. Allemaal fijne feestdagen en een mooi 2018, ook namens mijn chauffeur Toon Zwetsloot”, klinkt het, inmiddels vijftien kilometer verderop, vrolijk vanuit Duitsland.

AFC – Ter Leede 2-6 (0-2) 3. Dingjan 0-1, 9. Siali 0-2, 53. Sutorius 1-2 (strafschop), 54. De Kruijs 1-3, 58. Bok 1-4, 80. Veerman 2-4, 89. Bok 2-5, 90+2 De Kruijs 2-6

Ter Leede: Laszlo, Sonha, Kraaijvanger, Zandbergen (60. Mochich), Robertson, Van der Lans, Dingjan, Zwetsloot, Bok, Siali (85. Van den Berg), De Kruijs

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)