Van de Hoofdklasse naar een Europese topclub, iedere amateurvoetballer mag er van dromen. Voor Oussama Siali kan het zomaar werkelijkheid worden. De 21-jarige aanvaller van Ter Leede mocht namelijk twee weken geleden stage lopen bij de Franse topclub Paris Saint-Germain en daar lijkt mogelijk een vervolg op te komen.

Via een vriend, die op zijn beurt weer Gregory van der Wiel (ex-PSG) kent, kwam Siali in Parijs terecht. ,,Hij belde mij voor de wedstrijd tegen Hoek op dat ik kon komen stage lopen”, vertelt de behendige buitenspeler.

,,Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik werd opgevangen door de trainer van Jong Paris Saint-Germain. Ik heb donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag meegetraind. Ze wilden me daarna nog meer aan het werk zien, maar ik had natuurlijk ook mijn verplichtingen in Nederland. Ze zullen binnenkort met een voorstel komen om mij nog een keer aan het werk te zien in een oefenwedstrijd.”

Voor Siali was het een enorme ervaring. ,,Het was allemaal heel professioneel en het complex is groot, maar wel jammer dat het eerste niet op dezelfde accommodatie traint. Kylian Mbappé liep wel langs, zijn broertje speelt namelijk ook in de jeugd van PSG…”

Wachtkamer
De aanvaller van Ter Leede zit dus nog even in de wachtkamer. Ook met andere clubs van over de grens wordt gesproken. ,,Mijn ambitie is om naar het betaalde voetbal te gaan”, zegt Siali, die nog geen exacte namen van geïnteresseerde club kan noemen. ,,Het kan ook een club in Nederland zijn. Op dit moment ben ik nog bezig met Ter Leede.”

Voor hem kwam de belangstelling van Paris Saint-Germain als een verrassing. ,,Kennelijk doet beeldmateriaal veel”, zegt Siali, die waarschijnlijk in de winterstop na anderhalf seizoen in Sassenheim de deur achter zich dicht gaat trekken.

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)