Van de Hoofdklasse naar een Europese topclub, iedere amateurvoetballer mag er van dromen. Voor Oussama Siali kan het zomaar werkelijkheid worden. De 21-jarige aanvaller van Ter Leede mocht namelijk twee weken geleden stage lopen bij de Franse topclub Paris Saint-Germain en daar lijkt mogelijk een vervolg op te komen.

Via een vriend, die op zijn beurt weer Gregory van der Wiel (ex-PSG) kent, kwam Siali in Parijs terecht. ,,Hij belde mij voor de wedstrijd tegen Hoek op dat ik kon komen stage lopen”, vertelt de behendige buitenspeler.

,,Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik werd opgevangen door de trainer van Jong Paris Saint-Germain. Ik heb donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag meegetraind. Ze wilden me daarna nog meer aan het werk zien, maar ik had natuurlijk ook mijn verplichtingen in Nederland. Ze zullen binnenkort met een voorstel komen om mij nog een keer aan het werk te zien in een oefenwedstrijd.”

Voor Siali was het een enorme ervaring. ,,Het was allemaal heel professioneel en het complex is groot, maar wel jammer dat het eerste niet op dezelfde accommodatie traint. Kylian Mbappé liep wel langs, zijn broertje speelt namelijk ook in de jeugd van PSG…”

Wachtkamer
De aanvaller van Ter Leede zit dus nog even in de wachtkamer. Ook met andere clubs van over de grens wordt gesproken. ,,Mijn ambitie is om naar het betaalde voetbal te gaan”, zegt Siali, die nog geen exacte namen van geïnteresseerde club kan noemen. ,,Het kan ook een club in Nederland zijn. Op dit moment ben ik nog bezig met Ter Leede.”

Voor hem kwam de belangstelling van Paris Saint-Germain als een verrassing. ,,Kennelijk doet beeldmateriaal veel”, zegt Siali, die waarschijnlijk in de winterstop na anderhalf seizoen in Sassenheim de deur achter zich dicht gaat trekken.

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude