Spreken van een angstgegner is wellicht wat overdreven, alhoewel…Ter Leede verloor zaterdag voor de derde keer op rij van Achilles Veen. ,,Dit was niet verdiend”, baalde Jesse Dingjan na de 2-1-nederlaag op Brabantse bodem.

,,We hebben het altijd redelijk lastig tegen Achilles Veen”, vervolgt Dingjan. ,,Vorig seizoen twee keer van ze verloren. Uit was het kansloos. Bij ons thuis op de Roodemolen kregen we in de laatste minuut de 2-3 om de oren. Nu was het wederom lastig, maar ik vind het niet terecht dat zij nu weer met drie punten staan. Achilles Veen was heel efficiënt. Dat is een kracht van hun. Dat wij het niet zijn geweest, geeft aan dat we ons daarin nog moeten verbeteren.”

,,Na de aansluitingstreffer hebben we nog wel veel druk naar voren geven, maar tot uitgespeelde kansen zijn we niet meer gekomen.”

Dingjan vond dat Ter Leede voor rust goed voor de dag kwam. ,,We hebben in de eerste helft goed positiespel laten zien. Ook drie of vier goede kansen gecreëerd, maar niet benut. Daarmee deden we onszelf pijn.”

Eindpass onvoldoende
Het tweede bedrijf verliep minder. In het eerste kwartier sloeg Achilles Veen tweemaal toe. Een stief kwartier voor tijd maakte Dingjan nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. ,,Na rust was ons goede positiespel helaas weg. Het was vooral de bal naar voren spelen en hopen op een uitbraak. Vooral na de 2-0. Na mijn aansluitingstreffer hebben we nog wel veel druk naar voren gegeven, maar tot uitgespeelde kansen zijn we niet meer gekomen. Het waren meer speldenprikjes. In de eindfase stokte het steeds, bij de eindpass.”

,,Als we daarin slagen, gaan we nog heel veel wedstrijd winnen. Daarvan ben ik overtuigd.”

Door de nederlaag zag Ter Leede het verschil met streekgenoot Noordwijk oplopen tot zes punten. Toch heeft Dingjan nog alle hoop op een mooie afloop. ,,Noordwijk heeft het aardig op de rit staan. Ze hebben nu een klein gat geslagen. Maar het seizoen is nog lang. Zoals elk team gedurende het seizoen wel een kleine vormdip krijgt, zal Noordwijk dat ook krijgen.”

,,Maar ik vind dat we vooral naar onszelf moeten kijken”, vervolgt Dingjan. ,,We moeten ons eigen spel verbeteren en efficiënter met de kansen omspringen. Als we daarin slagen, gaan we nog heel veel wedstrijden winnen. Daarvan ben ik overtuigd.”

Nieuwe doelpuntenmachine?
Zelf tekende Dingjan voor zijn tweede seizoenstreffer. Hij geniet momenteel het vertrouwen als centrumspits. ,,Ik kwam wat later terug uit Amerika en was nog niet helemaal speelgerechtigd. De eerste twee wedstrijden heb ik moeten missen, maar daarna heb ik de kans gekregen. Weliswaar in de spitspositie maar daar ben ik best tevreden over.”

Schuilt in hem wellicht een ware doelpuntenmachine? ,,Ik ben van nature geen spits zoals je ze vaak ziet, maar ik pik altijd wel mijn doelpuntjes mee. Ik hoop dit seizoen een heel grote bijdrage daarin te leveren.”

Achilles Veen – Ter Leede 2-1 (0-0). 52. Boddaert 1-0, 62. Mijnhijmer 2-0, 78. Dingjan 2-1

Ter Leede: Sandor, Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Mouchih, Verplancke (72. Van Veen), Zwetsloot (73. Siali), Van Otterlo, Bok, Dingjan, De Kruijs (80. Robertson)

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer