In de Hoofdklasse verstevigde Noordwijk vorig week z’n koppositie door thuis met 4-0 te winnen van de nummer vier van de competitie: Swift. Nummer twee, Achilles Veen, won van nummer drie, Ter Leede en is voorlopig de enige die echt nog kan volgen bij de Noordwijkers.

Noordwijk speelt zaterdag uit bij Argon. Die ploeg uit Mijdrecht was tot voor kort een machtig voetbalbolwerk op de zondag. Na het jaargang 2013/2014 werd er besloten om te stoppen met het prestatie-voetbal op zondag en richtte de club zich op de zaterdagtak. Die kwam binnen no-time in de Hoofdklasse terecht.

Vorig jaar verloor Noordwijk de uitwedstrijd bij Argon. Het werd toen 2-1 voor de thuisclub. Beide goals werden gemaakt door Jesse van Nieuwkerk, de huidige spits van Quick Boys. Noordwijk staat dus na zes duels bovenaan, Argon staat vijftiende en won dit seizoen nog niet.

Ter Leede moet vooral op jacht na de nederlaag van vorige week tegen Achilles. Dat beaamde Jesse Dingjan ook na die wedstrijd. ,,Maar”, zo dacht de Sassenheimer, ,,zoals elk team gedurende het seizoen wel een kleine vormdip krijgt, zal Noordwijk dat ook krijgen.”

‘De Zeeuwen stonden de afgelopen drie weken in de belangstelling van de landelijke pers vanwege de penaltysoap in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Lisse.’

Dit weekend speelt de ploeg van Henk Wisman thuis tegen Smitshoek. Waar ze die ploeg in de Districtsbeker wel al eens een pak slaag gaven (5-1 winst), is dat in de competitie nog niet gelukt. Vier keer speelden ze tegen elkaar in de Hoofdklasse. Het werd twee keer een gelijkspel en Smitshoek won twee keer. De toekomstige tegenstander van Ter Leede staat dertiende.

En dat is één plaatsje hoger van FC Rijnvogels. Die voetballen weer tegen een ploeg die één plaatsje hoger staat dan Ter Leede: Hoek. De Zeeuwen stonden de afgelopen drie weken in de belangstelling van de landelijke pers vanwege de penaltysoap in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Lisse.

Afgelopen woensdag werd die serie opnieuw genomen, nadat Lisse ‘m eerder, maar onreglementair had gewonnen. Nu kwam Hoek als winnaar uit de bus. Twee jaar geleden speelde Rijnvogels in Zeeland met 1-1 gelijk. In het thuisduel wonnen de Katwijkers met 2-0. Dat biedt hoop.

Een spectaculaire foto uit de streekderby tussen Kagia en Van Nispen

Nummer drie van de Tweede Klasse C, Valken ’68, neemt het op tegen de nummer dertien van de competitie: Voorschoten ’97. De Voorschotenaren zagen wel één duel worden afgelast tegen SVC ’08. Die plek kan dus enigszins vertekenen.

Wat wel duidelijk is, is dat de groen-gelen nog geen punten hebben gepakt tot nu toe. Er werd verloren tegen Honselersdijk en Die Haghe. Allebei met 2-1. Valken won eerder dit seizoen met 3-0 van Honselersdijk. Vorige week werd CVC Reeuwijk met 2-0 verslagen, daar zat alleen één verliespartij tegen UVS.

Van Nispen zaterdag begon de Derde Klasse voortvarend met twee overwinningen tegen respectievelijk LSVV ’70 (2-0) en Kagia (4-1). Vorig week werd er echter met 2-1 verloren van koploper Soccer Boys. Daarom staat die ploeg nu op een prima vierde plek. Het is en blijft een promovendus.

‘De winnaar van dit duel haakt aan bij de kopgroep van de Derde Klasse.’

De ploeg uit De Zilk neemt het dit weekend op tegen Be Fair. Dat is de nummer drie van de competitie. De vereniging uit Waddinxveen begon het seizoen met een gelijkspel tegen BSC ’68. Daarna volgden er twee overwinningen: tegen DWO en Koudekerk.

Die laatste is weer de eerstvolgende tegenstander van Kagia. Een oude bekende. De twee ploegen kwamen elkaar al vaker tegen in de Derde Klasse wanneer Kagia in West II speelde. Na twee overwinningen en één nederlaag tegen Van Nispen staan de Lisserbroekers op een zesde plek.

Koudekerk staat tiende. Hoewel de club nog goed begon aan de competitie met een 5-1 overwinning op Blauw Zwart. De twee wedstrijden daarna werden allebei verloren. Eerst van LSVV’70 en daarna van Be Fair. De winnaar van dit duel haakt aan bij de kopgroep van de Derde Klasse.

Foto Ter Leede: Hans Schalk
Foto Kagia: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude