Robbert Susan speelt ook volgend seizoen voor Katwijk. De 26-jarige middenvelder heeft zijn contract met een jaar verlengd. Susan is momenteel bezig aan zijn derde seizoen op de Krom. ,,Robbert is een geweldige voetballer en een fantastisch mens. Ik ben hier enorm blij mee”, laat trainer Cees Bruinink weten.

Susan kende een moeizaam begin bij Katwijk en stond zelfs op het punt te vertrekken naar FC Rijnvogels. De Oegstgeestenaar besloot echter zijn overschrijving in te trekken toen hij gedurende het eerste seizoen meer kansen kreeg. De afgelopen anderhalf jaar groeide Susan uit tot een onmisbare pion bij de algeheel amateurkampioen, die momenteel voorlaatste staat.

,,Robbert heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Bruinink. ,,En hij kan nog veel beter worden. Hij moet meer gaan afwisselen in momenten dat hij gaat en de bal vasthoudt. Bovendien heeft hij de persoonlijkheid om tot de leider van Katwijk uit te groeien. Hij heeft alles in zich om de komende tien jaar aanvoerder van Katwijk te worden.”

Susans goede prestaties bleven niet onopgemerkt. ,,Al vroeg in het seizoen begonnen grote amateurclubs met lobbyen”, zegt Bruinink. ,,Robbert gaf meteen aan dat ik me geen zorgde hoefde te maken en dat zijn intentie was om bij Katwijk te blijven.” Katwijk wilde de reserveaanvoerder eigenlijk voor twee seizoen binden, maar op initiatief van de speler werd voor de helft van die termijn gekozen. Bruinink: ,,Omdat hij niet precies weet wat er in zijn werk – en privésituatie gaat gebeuren, voelde hij zich prettiger bij één jaar.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN