Lange tijd leek Foreholte een makkelijke middag te hebben uit bij promovendus DOSR, maar na een aansluitingstreffer die nooit geteld had mogen worden, werd het toch nog spannend in Roelofarendsveen. Drie doelpunten van aanvallende middenvelder Sam Lemmers waren uiteindelijk genoeg voor de overwinning: 1-3. De hattrick-held zelf: ,, Ik heb nooit het gevoel gehad dat het nog mis zou gaan.’

,,Winnen maakt veel goed” aldus coach Marcel IJzendoorn kort na het treffen. Ook hij had een wedstrijd gezien met twee gezichten. Het eerste half uur was er niets aan de hand geweest voor Foreholte. De ploeg kwam sterk uit de startblokken, won zijn duels en met name rechtsbuiten Christian Guijt kwam een aantal keer gevaarlijk door. Het was uit de corners die zijn acties opleverden dat Sam Lemmers tot twee keer toe kon scoren. Eerst met een volley op aangeven van Rik Grondel en later torende hij hoog boven iedereen uit en kopte de bal onderkant lat binnen.

Discutabele goal
Pas na bijna dertig minuten spelen was er een eerste kansje voor DOSR en kort daarna viel pardoes de aansluitingstreffer. Bij Foreholte was men het niet eens met de arbitrage die liet doorspelen waar de bal uit zou zijn geweest. Keeper Van Schie riep iets, en toen verdediger Van Leeuwen hem bijviel werd een vrije trap toegekend rand zestien. Niemand wist na afloop nog of de scheidsrechter nu een indirecte vrije bal had aangegeven of niet. Wel is het zo dat een dergelijke overtreding nooit een directe vrij trap kan opleveren, maar de bal in een keer tegen de touwen werd geschoten door DOSR-speler Sven van der Meer. Direct na die goal was er een reuzenkans voor Grondel, die echter faalde één op één met de keeper. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig meer en met een 1-2 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust was er een duidelijk sterker DOSR. Waar er voor rust bij vlagen redelijk georganiseerd gevoetbald werd door beide ploegen was het na de thee een stuk chaotischer. Het gaf de thuisploeg de kans zich op wilskracht terug in de wedstrijd te knokken en zelfs nog een aantal grote mogelijkheden te creëren. Trainer Thomas Duivenvoorden van DOSR baalde na afloop zichtbaar van de nederlaag: ,,Voor ons was er in die fase van de wedstrijd echt iets te halen. We begonnen matig aan het duel, maar gaandeweg knokten we ons terug in de wedstrijd. Dan is het jammer dat het mis gaat bij spelhervattingen, want in het veld stond het goed.”

Fraai raak
En dat klopte want ook de derde goal van Sam Lemmers was een kopbal via het aluminium. ,,Een kwestie van hoog springen en goed timen”, legde de man van de wedstrijd het uit. Ditmaal was het fraai raak via de binnenkant van de tweede paal. Het was aan het einde van een fase in de tweede helft, waarin Foreholte weer enigszins fatsoenlijk speelde en meteen de beslissing in de wedstrijd noteerde.

Coach IJzendoorn wist na afloop niet of hij nu zo blij moest zijn met de wedstrijd, ook al had hij, net als Lemmers, nooit het gevoel gehad dat de overwinning in gevaar zou komen: ,,We moeten gewoon iets volwassener worden. Maken we nog stappen, dan sta je bij rust 5-1 voor en ben je de tweede helft heer en meester. Ik ben blij met de inzet van de spelers, ook doordeweeks op de trainingen, maar ik ben er nog steeds niet uit of we zo goed kunnen voetballen.”

Tekst: Stefan Rijnders