In de 2-3 van Sam Lemmers voor Foreholte tegen DOSR zat meer dan alleen een driepunter. Het juichen kwam van diep. De invaller zette met de winnende treffer in de absolute slotfase zijn eigen goede gevoel door van de afgelopen weken. Zo gaf hij de Voorhouters nog steeds een goede uitgangspositie in de tweede periode van de Tweede Klasse C.

De boomlange Voorhouter ging zelf elf maanden lang op wereldreis door Australië, Vietnam, Thailand, Filipijnen en Bali en miste daardoor het hele seizoen 2017 / 2018. Sinds de aanvaller weer terug was in de selectie van de Voorhouters, liep het nog niet helemaal op rolletjes voor Lemmers.

,,Het eerste half jaar was echt weer even wennen”, vertelt Lemmers openlijk. ,,Niet alleen met voetbal, maar ook gewoon in het dagelijks leven. Ik moest me weer even aanpassen aan het leven in Nederland. Maar de laatste tijd gaat het steeds beter. Ik heb weer werk, er zit weer structuur in m’n leven. En dat merk ik dan ook gelijk weer met voetballen. Voor de winterstop was ik nog niet fit, nu wel.”

,,Als we nu ook nog eens veldgoals gaan maken, dan kan het nog wat moois gaan worden dit seizoen.”

Trainer Frank Bloemheuvel deed daarom steeds meer een beroep op de aanvaller die twee seizoenen geleden nog faam maakte als clubtopscorer. Ook tegen DOSR mocht Lemmers invallen. Hij bekroonde z’n invalbeurt dus met een late treffer. ,,Gek genoeg had ik zo’n gevoel al een beetje. Ik speelde vanmorgen ook mee met het tweede en daar scoorde ik ook al.”

Voetbal overwint
Zoals de score ook deed vermoeden, ging het in Roelofarendsveen tegen de nummer negen van de Tweede Klasse, allerminst makkelijk. ,,We speelden niet op hun hoofdveld vanwege het weer, maar op het kleinere kunstgrasveld. In de eerste helft speelden we ook in een iets te laag tempo en kwamen 1-0 achter. Onze tweede helft was een stuk beter.”

Via een kopbal van William van Vliet uit een corner, kwam Foreholte op gelijke hoogte. Lemmers zag het vanaf de zijlijn. ,,Toen ik zag dat het 1-1 werd, wist ik dat we gingen winnen. Dat voelde ik gewoon.” Volgens de Voorhouter speelde de thuisploeg zeer compact en won ‘het voetbal’ met de overwinning van Foreholte.

,,Het is dobbelzondag. Ken je dat? Als je even gooit, krijg je je bestelling gratis.”

Daar moesten wel drie dode spelmomenten aan te pas komen. Van Vliet kopte dus een corner binnen, een indraaiende vrije trap van Marouane El Idrissi vloog in één keer in de goal en Lemmers kopte in blessure tijd opnieuw een vrije trap tegen de touwen. ,,Het is een wapen van ons. Als we nu ook nog eens veldgoals gaan maken, dan kan het nog wat moois gaan worden dit seizoen.”

Dobbelzondag
TAC’90 lijkt in de Tweede Klasse al af te stevenen op een kampioenschap, maar een periodetitel is voor de Voorhouters absoluut niet ondenkbaar. Met nog drie wedstrijden te gaan in de tweede periode staat Foreholte derde. ,,Eigenlijk ben ik daar niet zo mee bezig. We zijn met heel veel ploegen flink aan elkaar gewaagd.”

Met de vrolijke gedachte van een nu goed presterend Foreholte in het achterhoofd, duikt Lemmers de Voorhoutse kantine weer in. ,,En straks misschien nog even naar de Luigies. Het is dobbelzondag. Ken je dat? Als je even gooit, krijg je je bestelling gratis.” Het klopt, Lemmers klinkt weer als de oude.

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘De Ruiter zet tweede periode uit z’n hoofd: ,,Definitief” (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)