Na een bewogen seizoen heeft Joost Leonard voor de rust gekozen. Sinds een paar weken is hij de nieuwe aanvalsleider van FC Rijnvogels. De spits is niet alleen naar De Kooltuin gekomen om zijn doelpuntjes mee te pikken, maar ook om wat neer te zetten bij de Vogels.

,,De eerste weken bevallen goed. We zijn natuurlijk pas net begonnen, maar het is een leuke groep waar veel voetbal in zit”, opent de aanvaller, die merkt dat zijn team nog niet is ingespeeld: “We moeten nog naar elkaar toe groeien, er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen.”

Leonard oogt nog altijd gretig en is niet van plan om ‘lekker’ te gaan voetballen. De aanvaller heeft een missie, namelijk Rijnvogels naar de Derde Divisie te schieten. Het zijn mooie woorden, maar pikant is wel dat de spits vorig seizoen – toen nog spelend voor Rijnsburgse Boys – zijn nieuwe ploeg in de problemen bracht door op De Kooltuin te scoren en met de Uien te winnen.

,,Het afgelopen jaar was een rollercoaster. Gelukkig is alles goed afgelopen.”

Niet alleen de uitdaging om wat neer te zetten was reden voor de routinier om bij Rijnvogels te tekenen. Ook Hein van Heek en zijn thuissituatie speelden een belangrijke rol. ,,De trainer speelt zeker mee, ik ken hem namelijk al vanuit mijn Noordwijk-tijd en toen heb ik goede ervaringen met hem gehad. Ik zocht een club op niveau die ook bij mijn situatie thuis paste. Rijnvogels sloot daarbij perfect aan en is bovendien dichtbij huis.”

Dirk Kuyt-rol
Voor de dertiger is de club uit Katwijk het perfecte plaatje en ondanks zijn leeftijd is hij niet van plan te gaan afbouwen: ,,Ik wil hier echt wat neerzetten samen met de jongens. Ik zie dit weer als een nieuwe uitdaging die ik nodig had.”

Dat de aanvalsleider een bewogen jaar achter de rug heeft is duidelijk. De spits moest via de mail lezen dat er een nieuwe spits (Serbony red.) werd gehaald bij Rijnsburgse Boys. Zijn plekje.

Toch koestert hij tegen niemand wrok op de Middelmors: ,,Het afgelopen jaar was een rollercoaster. Gelukkig is alles goed afgelopen. Ik ben blij dat we met Rijnsburg zijn gepromoveerd, want daarmee heb ik het voor m’n gevoel goed afgesloten. Voor nu is het fijn dat het bij mij weer om voetbal gaat en niet om andere zaken.”

Met zijn mentaliteit en ervaring hoopt Leonard ook van waarde te zijn voor zijn nieuwe ploeggenoten. Hij is veel bezig met de groep en hoopt ze wat dingetjes te leren: ,,Ik ben wel veel bezig met de jongens, ja. Ik heb natuurlijk veel ervaring en dat probeer ik over te brengen. Wat precies Vooral bepaalde dingetjes zoals looplijnen en slimmigheden. Daarnaast probeer ik ook als aanspeelpunt en doelpuntenmaker belangrijk te zijn voor het team.”

,,Misschien dat het vaderschap wat met hem heeft gedaan.”

Afgelopen dinsdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Quick (1-1) was duidelijk te zien dat het nog niet liep bij de Katwijkers. De aanvaller probeert op dat soort momenten iets extra’s te brengen met zijn passie en strijd.

Niet alleen Leonard probeert wat extra’s te brengen, maar ook zijn collega’s voorin. Met Arno Dijkstra, Jaap van Duijn en Leonard zelf lijken de Vogels een gouden trio in de voorhoede te hebben, die volgens laatstgenoemde prima kunnen samen spelen.

De drie tenoren
,,Arno heeft zijn kwaliteiten, dat heeft hij vorig seizoen ook bewezen, maar Jaap heeft ook zijn kwaliteiten. Ik denk dat wij met z’n drieën kunnen spelen, ja. Ik ben in ieder geval blij dat Jaap er nog steeds is, vooral vanwege zijn trap en passing. Hij ziet er ook fit en scherp uit! Misschien dat het vaderschap wat met hem heeft gedaan”, sluit de aanvaller af met een knipoog.

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO