Eigenlijk lijkt Levy van Nispen een beetje een a-typische spits. Hij oogt groot, bonkig. Benen als staalkabels. Een baardje, lange haren. Op het veld is het eigenlijk niet veel anders. De Haarlemmer is geen pure goalgetter. Meer een werkpaard. Een speler die z’n lichaam in de strijd gooit, met volle kracht het verdedigers moeilijk kan maken en met een vlammend schot ook een keeper de stuipen op het lijf kan jagen. Hoe je Van Nispen ook wil omschrijven. Hij valt op bij SJC.

Sowieso vanwege z’n aandeel in de 3-0 overwinning van de Noordwijkers op Leonidas van afgelopen zondag. De aanvaller gaf een assist op de 2-0 van Mostava Frederik en beloonde zo z’n uitverkiezing in de basis. In de meeste wedstrijden daarvoor begon Van Nispen vooral vanaf de bank en kreeg jongeling Wesley Haasnoot de voorkeur bij de hoofdklasser.

Maar na een goede invalbeurt vorige week tegen VOC had de 23-jarige spits z’n plek aan de aftrap verdiend. Na afloop van het duel bleef de voetballer er rustig onder. Hij oogt sowieso kalm en heeft weinig woorden nodig. ,,We hebben een goede groep, een brede groep. Als we wisselen worden we er niet minder op. Alle jongens zitten dicht bij elkaar. Of ik nu speel of Wesley speelt.”

,,Het is wel leuk dat ik die jongens nu weer tegenkom hier bij SJC.”

Het is de aanvaller te prijzen dat hij z’n team net zo goed acht, wanneer z’n concurrent in de punt van de aanval staat. Maar zoals elke voetballer, wil Van Nispen minuten maken op het veld, niet op de bank. ,,Natuurlijk wil ik spelen. Dan is het voor mij wel extra lekker dat we 3-0 winnen. Ik moest tegen Leonidas strijden, werken, sleuren. Ik denk dat ik dat wel gedaan heb.”

Langzaam verschijnt er een glimlach op de verder stoïcijns ogende spits. De oud-jeugdspeler van onder andere Ajax, Volendam en het inmiddels failliete Haarlem is blij met z’n nieuwe club. Het afgelopen jaar speelde hij vooral op een iets lager niveau bij Olympia Haarlem en DSOV. Daarvoor stond hij onder contract bij ODIN’59, maar kwam hij weinig aan spelen toe.

,,Het is wel leuk dat ik die jongens nu weer tegenkom hier bij SJC. Dat maakte de aanpassing naar een nieuwe club wel wat makkelijker. Ook was Florian Wolf al mijn trainer bij FC Volendam. Ik ken Björn Haggerty vanuit Haarlem. Dat voelt vertrouwd allemaal. En ook de jongens van hier hebben mij goed opgevangen. Ik wil nu gewoon lekker elke week kunnen spelen. Vastigheid hebben. Nu nog een goaltje maken, dat zou lekker zijn.”

,,Voorin voel ik wel een klik met de buitenspelers. Ze weten precies wat ik wil.”

Om tot een treffer te komen, hoopt de aanvaller bovenaan het lijstje te blijven staan bij z’n trainer. Daarvoor moet Van Nispen zich ook bij SJC blijven ontwikkelen. ,,Ik sta al jaren in de spits. Ik weet precies wat voor loopacties ik moet maken. Hoe andere jongens mij makkelijk kunnen vinden voorin. Alleen verdedigend kan ik nog wel wat stappen maken, vind ik.”

ODIN-voorhoude
,,Maar voorin voel ik wel een klik met de buitenspelers. Ze weten precies wat ik wil. Als zij de bal hebben, dan kijken ze gelijk waar ik sta. Het is dat Nigel nu gewisseld werd voor Billy Tavares, anders had er een hele oude ODIN-voorhoede in het veld gestaan. Dat komt nog wel.”

Foto’s: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Alles is even raak bij SJC (plus video’s)’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)