Ter Leede heeft zich na vier competitienederlagen op rij lichtelijk hersteld. De Sassenheimers speelden tegen Spijkenisse gelijk: 1-1.

De ploeg van Wisman was er alles aan gelegen om weer eens de winst binnen te halen, ook omdat Spijkenisse drie punten boven de roodgelen stond op de ranglijst. Ter Leede had dus goede zaken kunnen doen. Na de verkregen voorsprong – vlak na de rust door Jeffrey Bok – stokte de aanvoer naar meer goals. Ook de wind sprak een hartig woordje mee in dit duel, want die was hevig.

Ter Leede begon zonder de geblesseerden Tony Scheurs en Mike Boelee. Laatstgenoemde was afgelopen week ziek geweest en werd vervangen door Jordy Vierbergen. De 25-jarige verdediger, bezig aan zijn eerste jaar bij Ter Leede, werd gelijk de man van de wedstrijd. Vierbergen hoorde pas bij de wedstrijdbespreking dat hij mogelijk aan de bak moest. In de warming-up werd al snel duidelijk dat Vierbergen de plaats van Boelee over zou nemen.

Vierbergen                                  Jordy Vierbergen speelde een sterke wedstrijd als vervanger van Boelee

Vierbergen, ,,Ja ik werd wel een beetje nerveus toen ik een seintje kreeg dat ik zou spelen. Ik was snel over mijn zenuwen heen. Mijn medespelers stelden mij gelijk op mijn gemak. Ze zouden me volop coachen en daar heb ik volop gebruik van gemaakt. Ik kon me heerlijk in de wedstrijd spelen en kreeg steeds meer vertrouwen. Vooral de eerste helft ging het heel lekker. Na de rust was het een iets ander verhaal met de sterke wind.”

Wisman was blij met het debuut van Vierbergen. ,,Hij heeft het goed gedaan. Je moet niet vergeten dat ook deze jongen uit de Derde Klasse komt (vv Zwanenburg). Hij maakt stapjes vooruit en ontwikkelt zich goed.” En dat was goed te zien. Vierbergen won meer duels dan dat hij er verloor.

Bayram                                                  Linksachter Hakan Bayram gaat een duel aan

Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden. Voor Ter Leede kwamen Thierry van der Kooye en Vincent Ammerlaan in scoringspositie, maar gescoord werd er niet. Bij Spijkenisse was topscorer Marvin van der Pluijm het dichtst bij een treffer. Een inzet van hem werd van de doellijn gehaald door Tomas Arroyo.

Ter Leede begon net als de eerste helft scherp aan het tweede gedeelte. Vier minuten na de start lag de 1-0 achter Spijkenisse-keeper Dyron Bijl. Het doelpunt was kwalitatief van een hoog niveau. Uitgerekend bij Vierbergen begon vanaf de rechterkant de inleidende beschieting. De bal zou nog over zes schuiven gaan, alvorens Bok het kon afmaken 1-0.

Het werd al snel duidelijk dat Spijkenisse met een nederlaag geen genoegen zou nemen. Spelmaker bij de ploeg van Peter Wubben, Felino Jardim, was de man van de openingen. Hij was het die Ter Leede meerdere malen in de problemen bracht. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het steeds meer eenrichtingverkeer en moest Ter Leede alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Dat lukte niet. In de zeventigste minuut werd aanvaller Emir Jasarcvic door Wubben ingebracht. Een minuut later kopte hij de 1-1 binnen.

Goal                                In de slotfase voerde Spijkenisse de druk op de goal van Ter Leede op

Wisman: ,,Het is jammer dat we teveel terug gingen lopen. Je roept het onheil dan over jezelf af. Je zag het goed terug bij de goal. Constant braken ze door over de linkerkant en uiteindelijk viel de 1-1 binnen door een kopbal. We speelden de eerste fase van de tweede helft goed voetbal en dat hadden we door moeten trekken.”

Zo eindigde het duel in 1-1. Dat de wedstrijd een klein kwartier later eindigde, kwam door een heupblessure van grensrechter Ramcharan. Dat gebeurde acht minuten voor tijd. Een vervanger was vlot gevonden, dus werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld.

Ter Leede – Spijkenisse  1-1 (1-0). 49. Bok 1-0, 71. Jasarcvic, 1-1.

Ter Leede: Constantin, Vierbergen, Arroyo, Kewal, Kappenberg, Bayram, Ammerlaan, Ait El Houssi, Bok, Van der Kooye (77. Schreurs), Dam, (45. Van der Vlugt),

Foto’s: Hans Schalk/ HP ProSportpics