Kagia bleef voor de vierde wedstrijd op rij verstoken van een overwinning. WDS weigerde mee te werken aan een driepunter voor de thuisploeg. De Lisserbroekers bogen een vroege 0-2 achterstand om tot een gelijkspel: 2-2. ,,We moeten eerst fouten maken, voordat we ervan kunnen leren”, stelde spits Dirk-Jan Ligtenberg.

Met die laatste zin doelde Ligtenberg vooral op de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Al na drie minuten spelen had de ploeg uit Driebruggen de eerste treffer achter Kagia-sluitpost Sander Goudriaan liggen. Een kleine twintig minuten later werd ook de 0-2 een feit.

Opportunistisch

Hoe het komt dat Kagia in de beginfases steeds veel weggeeft? ,,Daar is moeilijk een vinger op te leggen’’, vindt Ligtenberg. ,,Misschien beginnen we te opportunistisch, waardoor er achterin gaten vallen. Vorige week tegen Koudekerk gebeurde precies hetzelfde, maar toen herstelden we ons pas laat. Vandaag wisten we voor rust weer op gelijke hoogte te komen. De neuzen gingen weer dezelfde kant op en dan begint de wedstrijd de tweede helft als het ware weer opnieuw.”

De twee treffers van WDS waren volgens de voorhoedespeler fouten die afgestraft werden. Na de ongelukkige openingsfase namen de Lisserbroekers halverwege het eerste bedrijf het initiatief in handen. Met succes. Rens Lamboo pegelde een vrije trap tegen de touwen en uit een corner was Ligtenberg vlak voor de thee trefzeker: 2-2.

Ligtenberg: ,,In de rust hebben we goed met elkaar gepraat over hoe we het na de pauze aan zouden pakken. We konden jammer genoeg het spel van de laatste twintig minuten van de eerste helft niet oppakken.” Dat beide ploegen uiteindelijk met een punt het veld afstapten, mocht een klein wonder heten. Kagia-sluitpost Goudriaan redde zijn ploeg door middel van twee fantastische reddingen. Ook de equipe van Anton Wijsman kon de overwinning niet over de streep trekken. ,,De lat en de keeper van WDS stonden de 3-2 in de weg. Het is zonde dat we in eigen huis gelijkspelen”, baalde Ligtenberg.

Dunne spoeling
Doordat Roy Hogewoning en Ajay Malhi wegens blessureleed niet in actie konden komen, kwam Ligtenberg tot de conclusie dat de spoeling van de selectie nogal ‘dunnetjes’ is. ,,We hebben ongeveer twaalf spelers die echt goed meedraaien in het eerste elftal. Daarna valt er een gat. De vervangers van Hogewoning en Malhi speelden niet op hun eigen plek. En dan zie je dat dit niet in ons voordeel werkt. Als je met het basiselftal begint, start je gewoon met meer kwaliteit.”

Kagia – WDS 2-2 (2-2). Goals: Lamboo (37) en Ligtenberg (44)

Kagia: Goudriaan, Meulenbroek (57. Thissen), Driessen, Kuilboer (57. Van der Schinkel), Timmermans, Imanse, Lamboo, T. Sluymer, Robelus, Ligtenberg, Zonneveld

Tekst: Danny van den Bosch