Ruim een maand geleden versterkte Omar Limon de rood-gele gelederen op De Roodemolen. Vier competitiewedstrijden verder heeft de spits inmiddels drie basisplaatsen bij de formatie van Henk Wisman achter zijn naam staan. Tel daar het bekerduel bij DOSR bij op en dan leert de rekensom dat Limon intussen de nodige speelminuten bij Ter Leede gemaakt heeft. Juist aan dat laatste ontbrak het de aanvaller bij derdedivisionist OFC. Reden voldoende om, gezien zijn uitzichtloze situatie in Oostzaan, te verkassen naar Sassenheim.

,,Het eerste duel bij Ter Leede, uit tegen koploper Volendam, kwam nog te vroeg voor me. Ik miste wedstrijdritme en heb daarom na mijn komst naar de club eerst in het tweede meegedaan. Jammer, want de topper tegen Volendam had ik graag meegemaakt als speler. Aan de andere kant begreep ik wel dat die wedstrijd nog te vroeg kwam. Vervolgens debuteerde ik tegen Achilles Veen”, vat Limon de afgelopen periode kort samen.

Transfer
Een vergelijkbaar niveau als Ter Leede was overigens geen onbeschreven blad voor Limon (28). Als A-junior maakte de spits de overstap van Argon naar Huizen. Daar debuteerde hij al snel in het eerste om die plek tot zijn vertrek in 2015 te behouden. ,,In die periode speelde ik meerdere keren tegen Ter Leede en ook met OFC speelde ik in de voorbereiding op dit seizoen nog tegen ze. De beide teams zijn van vergelijkbaar niveau.”

,,Iedereen in en rond het team ziet de inbreng die je op die manier hebt toch wel.”

,,Omdat ik na mijn overgang afgelopen zomer van het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer gaandeweg niet meer aan spelen toekwam, heb ik deze winter besloten om er bij OFC een punt achter te zetten en te vertrekken. Dat besluit is met name ingegeven door mijn leeftijd. Net als elke voetballer wil ik graag spelen.”

Limon, die voor zijn overgang naar OFC bij JOS Watergraafsmeer met negentien goals een uitstekende voetbaljaargang meemaakte, wil zich de komende twee maanden ook op dat vlak bij Ter Leede profileren. ,,Als spits word je natuurlijk als eerste afgerekend op je doelpunten. Dat ben ik wel gewend na zoveel jaren. In het systeem dat Ter Leede speelt, moet dat ook gaan lukken.”

Met twee echte buitenspelers in de persoon van Robert Steemers en Jeffrey Bok en Ian van Otterlo daar kort achter, heeft Ter Leede in aanvallend opzicht het een en ander in huis. ,,Als spits is het daarnaast ook de bedoeling om de bal even bal vast te houden om voor aansluiting te zorgen. Wie er dan scoort is voor mij dan niet eens zo belangrijk. Iedereen in en rond het team ziet de inbreng die je op die manier hebt toch wel.”

Voetbaltoekomst
Zo nam Limon in zijn debuutwedstrijd voor Ter Leede tegen Achilles Veen de openingsgoal voor zijn rekening. Tegen XerxesDZB en sc Feyenoord kwam de aanvaller niet tot scoren in wedstrijden die overigens alle drie werden gewonnen. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Volendam nog altijd vier punten. ,,Een kloof die te overzien is’’, beaamt Limon.

,,Alles onder het motto dat je als spits altijd vrij in je hoofd moet zijn.”

,,Bovendien zitten we ook nog bij de laatste zestien van de beker. De komende weken zie ik optimistisch tegemoet. Dat zit sowieso wel in mijn karakter. Toen ik bij OFC nauwelijks aan spelen toekwam, heb ik die insteek ook altijd gehouden. Ook toen ben ik hard blijven trainen om fit te blijven. Als er een beroep op je wordt gedaan moet je er staan. Alles onder het motto dat je als spits altijd vrij in je hoofd moet zijn.”

Binnenkort praat Limon met Ter Leede over zijn voetbaltoekomst op De Roodemolen. Zijn snelle basisplaats en de manier waarop hij in Sassenheim is opgevangen, smaken duidelijk naar meer. ,,Ik hoop dan ook dat we er snel uitkomen”, sluit Limon optimistisch af.

Foto’s: Hans Schalk

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,De besturen van Katwijk en Quick Boys gaan met elkaar om tafel”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)