Allard Lindhout hoopt op termijn tot de beste scheidsrechters van de wereld te gaan behoren. ,,Mijn ambities reiken tot de hemel”, vertelt de Warmonder in de nieuwste aflevering van ‘in de Taxi bij Willem‘. ,,Mijn eerste doelstelling is een stabiele factor in de Eredivisie te worden. Daarvoor ben ik hard op weg. Maar uiteindelijk wil ik ook naar de Europa – en Champions League.”

Lindhout realiseerde zich al op jonge leeftijd dat hij het misschien wel ver kon gaan schoppen. ,,Toen ik negentien of twintig was, kwam ik in het talententraject betaald voetbal. Destijds begon er bij mij wel een lampje te branden dat het de goede kant op zou kunnen gaan. Op mijn 22e kreeg ik Katwijk – Quick Boys. Dat was een sleutelwedstrijd om naar het betaalde voetbal te promoveren, en dat is ook gebleken. Ik herinner me jouw verslag nog, Willem. ‘Hoe kan een 22-jarig jochie nou zo’n wedstrijd leiden’, zei je. Ha!

Johan Derksen
Het fluiten op topniveau heeft ook een keerzijde. Lindhout ligt onder een vergrootglas. De tendens in de media is vaak om een scheidsrechter bij een fout helemaal af te branden. Lindhout werd door Johan Derksen al eens ‘Hans Worst’ genoemd. ,,Of Brandhout”, voegt hij daar aan toe.

,,Nee, kritiek hoort erbij. Ook daarbij geldt: je moet ermee leren omgaan. Ik heb van mezelf wel een stukje zelfspot. Als je dat hebt, geef je dingen makkelijker een plekje en stap je er ook makkelijker overheen. Je moet het niet doen als: ‘ik heb een fout gemaakt, boeie. Maar je moet wel eroverheen stappen en dan leren van de inhoud, het kaderen en zorgen dat je die fout de volgende keer niet meer maakt.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen