Even hield iedereen van FC Lisse zijn adem in: Rik Vermeulen viel geblesseerd uit afgelopen zaterdag, nog voor rust tegen DVS’33 (9-1). De 32-jarige aanvoerder van de derdedivisionist zou de zoveelste speler zijn die in de Lissese lappenmand terecht zou komen. De ongerustheid was achteraf niet nodig geweest, want Vermeulen kan komend weekend ‘gewoon’ weer spelen in de derby tegen Noordwijk.

,,Ik ben weer herstellende”, bevestigt de routinier, die in het verleden – met name vorig seizoen – al vaker last had van rugblessures. ,,Ik probeerde een counter eruit te halen, maar ik kwam in botsing met een tegenstander. Het had verder niets met mijn rug te maken. Ik kreeg alleen een flinke stoot. Je kent een leverstoot die ook in de vechtsport wordt gebruikt? Daarmee was het ongeveer te vergelijken.”

,,Ik kan me op mijn leeftijd niet eens meer herinneren dat ik met zulke harde cijfers verloor.”

J-09 of J-10
Zo moest Vermeulen nog voor rust – bij een 5-0 tussenstand in het voordeel van DVS – het veld verlaten. ,,Ik denk op dat moment niet: ‘dan hoef ik die vernedering niet mee te maken’. Nee, absoluut niet. Ik zou dan mijn teamgenoten willen helpen. Je wint en verliest met z’n allen. Pijnlijk was het wel, die 9-1. Ik heb dat bij de senioren nog nooit meegemaakt en dat hoop ik ook nooit meer mee te maken.”

Bij rust stond het al 6-0 voor de club uit Ermelo, waarna de thuisploeg er na rust nog eens drie bijprikte. Rowdy van der Putten redde als het ware de eer nog voor Lisse, als er überhaupt over ‘eer’ gesproken mag worden. ,,Ik zou het wel willen meemaken als ik zelf 9-1 zou winnen”, vertelt Vermeulen met een lach.

,,Maar dat gun je bijna de tegenstander niet. Met zaalvoetbal komen dit soort uitslagen voor. Ik kan me op mijn leeftijd niet eens meer herinneren dat ik met zulke harde cijfers verloor. In het verleden misschien bij de F’jes en E’tjes, wat tegenwoordig J-09 of J-10 heet.”

,,Op mijn leeftijd moet ik toch een keer aan die sportschool geloven.”

Boer
De captain van Lisse probeert er een beetje om te lachen om de pijn te verzachten. ,,Als een boer met kiespijn, ja. Dit vergeet je nooit meer. Maar we moeten er echt een streep onderzetten. We hebben alles besproken met elkaar wat er fout ging. En dat was eigenlijk alles, zo eerlijk moet je zijn. Aan de andere kant lukte bij DVS ook alles. Zij waren echt ontzettend goed.”

Voor Vermeulen is DVS’33 dan ook titelkandidaat. ,,Daar mogen ze wat mij betreft niet voor weglopen. De ene keer zeggen ze het wel en de andere keer niet. Ze hebben gigantisch geïnvesteerd in de spelersgroep, waardoor er veel kwaliteit rondloopt daar. Wij zijn wat betreft nog een team dat onervaren, jong en naïef is.”

Beknelde zenuw
Dat laatste is op zichzelf niet zo vreemd, zeker omdat de ‘vaste’ ziekenboeg momenteel ontzettend groot is, bestaande uit Kevin van der Zwet, doelman Wesley Storm, David Verweij, Niels Buijs, Koen Fokkema, Thierry Monteny en Mobarak Adouch. ,,Daarom ben ik blij dat ik niet aan dat rijtje toegevoegd ben”, zegt Vermeulen, die vorig seizoen met een beknelde zenuw in z’n rug rondliep, waardoor hij veel duels moest missen. ,,Dat is inmiddels wel weg. Helemaal pijnvrij is het niet, maar dat gevoel van die beknelde zenuw is weg.”

En zo kan de ervaren middenvelder, bezig aan zijn veertiende seizoen op Ter Specke, op z’n ‘ouwe’ dag nog steeds van waarde zijn voor de formatie van trainer Robbert de Ruiter. Wel dankzij de nodige uurtjes per week in de sportschool. ,,Daar hield ik nooit van in het verleden en daar kwam ik ook eigenlijk nauwelijks. Maar het lichaam moet je nu fit houden, anders krijg je overal last van. Op mijn leeftijd moet ik toch een keer aan die sportschool geloven”, sluit Vermeulen met een knipoog af.

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Hoe is het met: Pascal Zoet’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA