Spelen tegen nieuwe teamgenoten; het overkwam Jordi Tiktak afgelopen zaterdag. Terwijl de verdediger van Odin’59 op dat moment al wist dat hij na dit seizoen naar FC Lisse zou vertrekken, moest hij de Heemskerkse poorten gesloten houden. Het lukte hem niet, want Tiktak en de rest van de ploeg gingen in de slotfase met 1-2 onderuit tegen de formatie van trainer Robbert de Ruiter. ,,Het gaf een dubbel gevoel op het veld, maar ik was alleen maar bezig met mijn eigen team.”

Een dag na de wedstrijd brachten de Lissenaren naar buiten dat ze in de 23-jarige back een vervanger hadden gevonden voor Bert Koomen, die volgend seizoen voor Rijnsburgse Boys uitkomt. Het vertrek van de Sassenheimse rechtsback zal een gemis zijn voor de derdedivisionist, maar met Tiktak staat straks een waardige vervanger klaar. ‘Behendig’, ‘gemotiveerd’, ‘snel’ , met ‘een drive naar voren’, zo omschrijft de aanwinst zichzelf.

,,Het heeft wel wat lang geduurd, maar ik wilde een goede beslissing maken.”

Professioneler
Hij beschouwt de stap van Odin’59 naar Ter Specke als een stap omhoog, terwijl beide teams op dit moment evenveel punten hebben in de competitie (29). ,,Ik denk dat het bij Lisse allemaal iets professioneler gaat, dat gevoel kreeg ik. Dat zit ‘m in de kleine dingetjes. Ik wilde ook nog graag een keer in de Bollenstreek spelen, dus deze kans kwam op een mooi moment.”

Het contact tussen Tiktak en FC Lisse was er al sinds november vorig jaar. ,,Het heeft wel wat lang geduurd, maar ik wilde een goede beslissing maken. Toen zij interesse toonden, had ik nog niet gesproken met Odin over komend seizoen. Dat wilde ik eerst doen. De afgelopen weken heb ik met Robbert (de Ruiter, red.) gesproken en dat verliep heel positief. Hij zag in mij de vaste rechtsback.”

Zaalvoetbal
Overigens was Tiktak tot een paar jaar terug ook zaalvoetballer in z’n woonplaats Heerhugowaard bij FC Marlène, dat uitkomt op het hoogste niveau van Nederland. Een gebroken kuitbeen gooide roet in het eten. ,,Gelukkig was de breuk gunstig en hoefde ik niet in het gips. Maar het deed me wel beseffen dat ik het risico niet meer moest nemen.”

,,Het is ook best intensief. Vrijdagavond zaalvoetballen en de volgende dag weer op het veld. Dat ga je op een gegeven moment wel merken, vooral omdat ik het van m’n conditie moet hebben. Ik ben me daarom volledig gaan richten op veldvoetbal.”

,,Niels komt uit Alkmaar en onze vaders kennen elkaar.”

Failliet
Bij Odin staat de rechtsbenige verdediger op dit moment op de linksbackpositie. ,,Omdat onze rechtsback het ontzettend goed doet, maar rechtsback is wel mijn favoriete positie. Daar wil ik in principe ook terechtkomen bij FC Lisse.”

Tiktak, zoon van oud-prof Roelf-Jan Tiktak (ex-AZ’67 en -Sparta Rotterdam), kwam op z’n elfde terecht in de jeugdopleiding van AZ, maar werd daar na twee jaar te licht bevonden. Hij stapte daarna over naar HFC Haarlem, dat in 2010 failliet ging. ,,Toen moest ik een andere club vinden. Ik kwam terecht bij Reiger Boys in Heerhugowaard en ben daarna overgestapt naar SVW’27.”

Bij de laatste club uit z’n geboorteplaats maakte de back z’n debuut in de hoofdmacht, waarna hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar Odin. Tiktak, die bezig is aan z’n vierde seizoen in Heemskerk, wilde op dit moment weer eens wat anders. Onder meer ONS Sneek had ook interesse in zijn diensten, maar bij Lisse kreeg hij het gevoel een stap vooruit te maken. ,,Bij ONS was het een stap achteruit geweest, dit is de beste keuze”, zegt hij stellig.

Betere trap
Zijn vader Roelf-Jan hielp hem ook bij z’n keuze. ,,Natuurlijk hebben we het er samen over gehad en geeft hij z’n mening, maar hij laat mij verder wel los. We praten veel over voetbal. Veel mensen zeggen dat ik qua uiterlijk wel op hem lijk. Maar als voetballer niet echt. Hij is linksbenig en ik rechts. Dat vindt hij af en toe wel jammer, haha. Verder heeft m’n vader ook een betere trap.”

Bij FC Lisse komt de student PABO (Haarlem) een bekende tegen in de persoon van Lisse-speler Niels Buijs, die momenteel nog revalideert van een zware blessure. ,,Niels komt uit Alkmaar en onze vaders kennen elkaar. Dus dat is grappig. Waarschijnlijk rijden we komend seizoen met elkaar naar Ter Specke.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Vergeten Verleden: ,,Die wedstrijd tegen Club Brugge staat nog altijd op mijn netvlies”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA