,,Het is duidelijk dat het lek nog niet boven is”, stelt Tom Broekhuizen. Zijn ploeg FC Lisse kreeg op bezoek bij landskampioen Spakenburg een oorwassing: 5-1. Het was na de 4-0 nederlaag van vorige week tegen GVVV de tweede forse teleurstelling. De Ter Specke-bewoners staan na acht duels akelig dicht bij de rode streep.

Trainer Misha Salden kon het niet langer aanzien en had ingegrepen na het duel met GVVV. Broekhuizen, Rik Vermeulen, Mo Messaoud en Renaldo Jongebloet werden geslachtofferd. ,,Hij vond het blijkbaar nodig om het roer om te gooien. Maar het heeft niet z’n vruchten afgeworpen”, zegt een teleurgestelde Broekhuizen.

Toch was er aan het begin een sprankje hoop, want de bezoekers kwamen door verdediger Roel de Goede al na drie minuten op voorsprong. De vreugde was van korte duur. Spakenburg kwam al snel weer langszij. ,,Je hoopt dat na die treffer het goede gevoel weer wat terugkomt. Maar die gelijkmaker kwam te snel.”

Vervolgens ging het weer mis. Binnen een klein kwartier was de wedstrijd beslist. De tegentreffers vielen als rijpe appelen uit de boom, voornamelijk uit standaardsituaties. Salim Amerzgiou, Maurice van der Wilt en Niels Buitenhuis zetten de gastheren op 3-1. Kees ‘Pier’  Tol maakte er op fraaie wijze ook nog 4-1 van. Het slotakkoord was voor Peter de Lange, die de eindstand op het bord bracht door koppend Mark de Vries te kloppen.

,,Wist ik het maar”, antwoordt Broekhuizen op de vraag hoe zijn ploeg weer de weg naar boven moet vinden. ,,We krijgen teveel goals tegen, dat weet ik wel. Vorig seizoen was het moeilijk om van ons te winnen. Dat is nu niet zo.”

Misrekening

,,We hebben het er met elkaar over gehad. We moeten terug naar de basis. Gewoon onze taak uitvoeren en knokken. We hebben wel een heel zwaar programma gehad met drie titelkandidaten op een rij. Na HHC Hardenberg, waar we een puntje meenamen, dachten we het een beetje op de rails te hebben, maar dat was een misrekening.”

Tegen Spakenburg was Broekhuizen een van de slachtoffers van de mindere resultaten. ,,Ik ben het er niet mee eens, maar ik heb het er met de trainer nog niet over gehad.”

Twee lichtpuntjes waren er ook voor de bezoekers. Verdediger Kevin Weijers maakte zijn rentree in de hoofdmacht na lang blessureleed en ook Koen Fokkema is op de weg terug. ,,Dan krijgen we weer wat meer opties. Koen kan uit het niets een actie en een doelpunt maken. Dat kunnen we wel gebruiken, lijkt mij.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels