Barendrecht staat bekend om zijn zakelijke inslag en bewees dat op bezoek bij FC Lisse eens te meer. De ploeg van coach Jack van den Berg zegevierde met 2-1. ,,Wij hadden deze wedstrijd moeten winnen”, verzuchtte Kevin Weijers. ,,Wij hebben acht goede mogelijkheden gehad en zij maar drie.”

Koen Fokkema kreeg al na drie minuten een uitgelezen mogelijkheid om Lisse op voorsprong te brengen, maar miste vrij voor de doelman van Barendrecht. De bezoekers sloegen vervolgens na vijftien minuten toe uit een vrije trap.

In de tweede helft werd de score verdubbeld. Lisse maakte in blessuretijd via Richard van Heulen de 1-2 en werd vervolgens een zuivere strafschop onthouden volgens Weijers. ,,De scheidsrechter zei dat het hands was, maar niet opzettelijk. Als de bal van richting veranderd wordt, kun je dat volgens mij niet uitleggen.”

Instelling

Weijers erkende dat het spel van Lisse beter kan, maar was wel te spreken over de instelling. ,,Er kunnen duizend en één dingen beter, maar we hebben keihard gewerkt, vooral de tweede helft. Ook na de 0-2 hebben we het maximale gegeven.”

Lisse bleef voor het vijfde duel op rij zonder overwinning en is in de gevarenzone beland. Weijers en de zijnen blijven de rust zelve. ,,We spelen al jaren met dit team en weten wat we aan elkaar hebben. Met het vertrouwen is niets aan de hand. Sinds ik in het eerste speel, gaat het altijd zo. Als we een paar keer op rij verliezen, denken de mensen opeens dat we gaan degraderen. Het enige wat wij nodig hebben is een goede reeks. Ik zeg niet dat wij zomaar een paar wedstrijden op rij gaan winnen, maar het vertrouwen om het tij te keren is er. Uiteindelijk komen we altijd wel weer bovendrijven.”

Zelf had Weijers zijn eerste basisplaats van het seizoen. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd en maakte twee geleden bij Spakenburg zijn rentree in de hoofdmacht. ,,Het gaat goed. Ik heb geen last van mijn knie en daar ben ik erg blij mee. Het is rap gegaan. Na vijf weken speelde ik al voor het eerst negentig minuten in het tweede. Omdat ik er een tijd uit ben geweest, is het nu zaak om ritme te pakken