Zomaar op een doordeweekse avond een derby op de rol in de Derde Divisie. FC Lisse nam het vanavond in eigen huis op tegen FC Rijnvogels. Voor beide teams waren de belangen immens en telde eigenlijk alleen een driepunter. Lisse moet blijven winnen in de titelstrijd en Rijnvogels heeft alle punten juist hard nodig om degradatie af te wenden. Uiteindelijk was het Lisse wat in eigen huis aan het langste eind trok: 3-1.

Rijnvogels begon nog wel zo goed aan het duel. Al na vijf minuten was het Romano van der Stoep die de Vogels op 0-1 schoot. In de tweede helft had Lisse aan twee dolle minuten genoeg om het duel op zijn kop te zetten en de winst binnen te halen. Koen Fokkema en Rowdy van der Putten scoorden buitengewoon snel achter elkaar en dompelden daarmee de Katwijkers in rouw. In blessuretijd werd het nog erger voor de bezoeker. Rowdy van der Putten verzilverde een strafschop en bracht daarmee de eindstand op 3-1.

FC Lisse – FC Rijnvogels 3-1 (0-1). 5. Van der Stoep 0-1, 51. Fokkema 1-1, 52. Van der Putten 2-1,  90+1 Van der Putten 3-1 (pen.)

FC Lisse: Orlowski, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws, Vermeulen, Van Eeuwijk (86. Valk), Monteny, Olsthoorn (85. Dompig), Fokkema

Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Joey Zandbergen, Spierdijk, Rob Zandbergen (86. Beijersbergen), De Vlugt (70. Kaya), Van der Stoep (71. Verhagen), Van der Breggen, Dijkstra, Van Veen, Havenaar