Een mooie nieuwe uitdaging voor Frank Peereboom. De Lissenaar wordt de nieuwe trainer van Jong Ajax, zo heeft de Amsterdamse club dinsdag bekendgemaakt.

De 45-jarige Peereboom voetbalde in de jeugd van FC Lisse, maar werd mede door fysieke klachten al snel jeugdtrainer. In 2001 werd hij hoofd jeugdopleiding op Ter Specke. Sinds 2011 is Peereboom in verschillende functies actief in de jeugdopleiding van Ajax, de afgelopen twee jaar als trainer van de O18,

‘Uitstekende leerschool’
Peereboom spreekt op de Ajax-site zijn tevredenheid uit: “Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m’n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal.”

Peereboom is de opvolger van Dave Vos, die als assistent-trainer wordt toegevoegd aan de staf van het eerste elftal. De voormalig FC Lisse-speler heeft vanwege zijn promotie ook een nieuwe contract getekend. Zijn volgend jaar aflopende verbintenis is opengebroken tot medio 2026.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Lissenaar Peereboom krijgt nieuwe functie bij Ajax en wordt trainer van O18

POPULAIRE BERICHTEN