Thijs Jansen wordt door Feyenoord komend seizoen opnieuw uitgeleend aan een Keuken Kampioen Divisie-club. De doelman strijkt op huurbasis neer bij De Graafschap, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Afgelopen seizoen deed Jansen al ervaring op bij TOP Oss, waarvoor hij debuteerde in het betaalde voetbal. De Lisserbroeker kwam uiteindelijk tot 34 optreden voor de Brabanders en hield zeven keer zijn doel schoon.

Nu gaat Jansen aan de slag bij een topclub uit de Keuken Kampioen Divisie. “Ik ben erg blij om op De Vijverberg te zijn”, vertelt hij op de clubsite. “Ik kijk ontzettend uit naar het komende seizoen. Ik ga er alles aan doen om als eerste doelman tussen de palen in dit prachtige stadion te zijn.”

Oefenwedstrijd in Feyenoord 1
De 21-jarige Jansen verruilde op zijn twaalfde FC Lisse voor Feyenoord. De keeper maakte in de herfst van 2020 zijn officieuze debuut in de Rotterdams hoofdmacht tijdens een oefenduel met KRC Genk. Tot een officieel optreden kwam het (nog) niet. Jansen reisde in mei vorig jaar (2022) wel als derde doelman af naar Tirana voor de UEFA Europa Conference League-finale tegen AS Roma (0-1).

Jansen wordt in Doetinchem de tweede Bollenstreker. Vorig maand verzekerde De Graafschap zich al van de diensten van Donny Warmerdam. De Sassenheimer tekende voor twee jaar met een optie voor nog een extra seizoen.

Foto: De Graafschap

Lees ook: Warmerdam verlaat Ajax na dertien jaar en gaat naar De Graafschap


POPULAIRE BERICHTEN