Na alle weelde van de afgelopen twee weken werd Kagia uit bij Zwammerdam even met beide benen op de grond gezet. Dat de Lisserbroekers niet met lege handen het veld afliepen (0-0) was volgens trainer Anton Wijsman meer geluk dan wijsheid.

Ondanks dat de uitslag wellicht doet vermoeden dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, lag de werkelijkheid toch een beetje anders. ,,Het was heel slecht”, schoof de trainer van de oranjewitten niet onder stoelen of banken. ,,We hebben geen enkele seconde in de wedstrijd gezeten om er meer uit te halen. Uiteindelijk mogen we ons rijk rekenen met dit ene puntje.”

Swammerdam - Kagia                              Een typerend beeld: Zwammerdam aan de bal en Kagia in de verdediging

Dat Kagia blij moest zijn met de puntendeling, bleek achteraf wel uit het aantal kansen dat de thuisploeg had gecreëerd. Langs de lijn was een telraam nodig om het bij te houden. Wijsman: ,,Op een gegeven moment kwam ik handen te kort. En dat tegenover anderhalve kans van ons.” Ondanks al deze mogelijkheden lukten het de gastheren niet de score te openen. Eén van de obstakels was Kagia-keeper Melle Luinstra. ,,Hij was een van de spelers die zich staande heeft gehouden. Daarnaast ging Zwammerdam ongelooflijk slordig met de kansen om.”

Voor trainer Wijsman was het geen hogere wiskunde om de vinger op de zere plek te leggen. ,,Naast het feit dat er veel wind stond en het niet een al te best veld was, denk ik ook dat het mentaal en fysiek niet helemaal lekker zat. Er zitten een aantal jongens in de selectie die voor dit seizoen nog nooit in een eerste elftal hebben gespeeld. Zolang een wedstrijd op een gegeven moment in het voordeel van Kagia kantelt, dan worden zij daar heel makkelijk in meegezogen. Dat is de afgelopen weken gebleken. Maar er moest een keer een moment komen dat dit niet zou gebeuren en dan worden de zwakheden van de ploeg zichtbaar.”

Zwammerdam - Kagia Melle Tuinstra                                                 Kagia-keeper Melle Tuinstra was goed op dreef

Met nog een wedstrijd voor het einde van de eerste seizoenshelft, is Kagia toe aan de winterstop. ,,Er lopen een aantal jongens flink op hun tandvlees”, zegt Wijsman. ,,Voor zaterdag moeten we nog een keer alles een beetje op de rit zien te krijgen en dan gaat iedereen even op stal. De accu’s moeten even opgeladen worden en dan gaan we in het nieuwe jaar weer met goede moed van start.”

Samenvatting RTV Lokaal

Zwammerdam – Kagia 0-0 (0-0).

Kagia: Luinstra, Meulenbroek (65. Kamp), Timmermans, Robelus, Malhi, Imanse, B. Zonneveld (83. Schoneveld), Van der Schinkel, M. Zonneveld (69. Van Kesteren), Lamboo, Ligtenberg

Foto’s: Rien van Harselaar/VV Zwammerdam


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)