Vijftien punten: dat is op dit moment de voorsprong die Kagia heeft op de ‘concurrentie’ in de Derde Klasse. De ploeg van René Ras won in eigen huis van hekkensluiter VEW (1-0) en zag de andere ploegen voor de zoveelste keer dit seizoen punten morsen. Het is al lange tijd niet meer de vraag of Kagia kampioen wordt, maar wanneer. Het maakte de oefenmeester van de ploeg dan ook niet uit dat zijn elftal een moeizame wedstrijd op de mat legde. De trainer had na afloop namelijk andere zorgen. 

In de tweede helft probeerde Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo voor zijn man te komen. Hij zette een tackle in en bleef daarna lang liggen. De zorgen namen toe langs de kant. ,,Vanaf de zijkant leek het niet eens een bikkelhard duel”, legt Ras uit. ,,De manier waarop hij bleef liggen zag er alleen niet goed uit.”

Andere zorgen
Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat Lobbezoo zijn kuitbeen had gebroken. De verdediger zal vier tot zes weken in het gips moeten en daarna aan zijn revalidatie beginnen. Precies op het moment dat het kampioenschap écht in zicht raakt, moet de jongeling de strijd staken. ,,Enorm sneu voor die jongen. Het is zijn tweede jaar bij Kagia en dit seizoen is hij één van de sterkhouders. Een kampioenschap is altijd een hoogtepunt in je voetbalcarrière. Jammer voor die jongen dat hij dit moet missen.”

,,Ik had liever drie punten kwijt geraakt, dan Glenn.”

De vijftien punten voorsprong op de concurrentie kon de oud-trainer van onder andere Van Nispen en Foreholte dan ook even gestolen worden. ,,Ik had liever drie punten kwijtgeraakt, dan Glenn”, is hij eerlijk daarover.

Matige wedstrijd
Toch zag de Lisser dat zijn elftal de drie punten wist te pakken. In een wedstrijd waar de weersomstandigheden het voetbal belemmerde, trok Kagia alsnog de overwinning naar zich toe. ,,In het eerste half uur konden wij ons eigen spelletje spelen. Na drie minuten maakten we ook een goede goal via Dirk-Jan Ligtenberg. Daarna kregen we nog kansen op de 2-0, maar die goal viel maar niet. Dan weet je dat het toch nog lastig gaat worden.”

Ontlading bij Kagia na de treffer van Dirk-Jan Ligtenberg

Dat werd het ook voor de Lisserbroekse formatie. Volgens de oefenmeester kwam de koploper van de Derde Klasse een paar keer goed weg. Uiteindelijk werd de wedstrijd over de streep getrokken. ,,Na het eerste half uur speelden we matig, maar dat had ook met de wind te maken. Voetballen was bijna onmogelijk. Ik denk niet dat de blessure van Glenn impact had op ons spel. Voordat hij uitviel, speelden we al minder.”

Tien punten
Na afloop van de wedstrijd hoorden de Kagianen ook nog eens dat de voorsprong ten opzichte van de andere ploegen van twaalf naar vijftien punten gestegen was. De champagne kan in Lisserbroek al koud gezet worden en het draaiboek met de festiviteiten kan uit de printer rollen.

,,In het begin moest ik mezelf nog wel eens knijpen, toen ik op de ranglijst keek.”

,,We moeten nog drie wedstrijden winnen en één keer gelijk spelen”, gaat Ras verder. ,,Tien punten hebben we dus nodig. In het begin moest ik mezelf nog wel eens knijpen, toen ik op de ranglijst keek. Eigenlijk sta ik op dit moment nergens meer van te kijken. De verschillen in de competitie zijn duidelijk.”

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook:Duur puntverlies moet voor Katwijk ‘wake-up call’ zijn (plus video)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)