Vraag een Kagia-supporter wie hij wekelijks één van de betere spelers vindt aan Lisserbroekse zijde en je zult hoogstwaarschijnlijk elke keer hetzelfde antwoord krijgen: Glenn Lobbezoo. De verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen op De Kikkerbeetstraat en maakt vooralsnog een sterke indruk. Zo sterk dat men zich in Lisserbroek afvraagt of hij niet een stapje hogerop kan. 

Het duurde vorig seizoen niet lang voordat de verdediger zich in het basiselftal had geknokt. Oké, Anton Wijsman (Destijds trainer van Kagia, red.) had op een gegeven moment niet veel keuze door veelvuldig blessureleed binnen zijn selectie, maar op het moment dat hij wel over een fitte groep beschikte, koos hij ook voor Lobbezoo. Sindsdien is de verdediger niet meer uit het elftal weg te denken.

,,Het gaat vrij goed en ik zit hier goed op mijn plek”, erkent Lobbezoo. ,,Ik merk dat ik vertrouwen krijg van de trainers en dat geeft ook mij dan vertrouwen.” De Lisser behoorde ook afgelopen zaterdag tijdens de topper tegen FC VVC tot één van de uitblinkers. Wat opviel, was dat hij ondanks zijn 22-jarige leeftijd een leidersrol oppakte. Laat dat nou net iets zijn waarnaar de Lisserbroekse staf op zoek was.

Leider
,,Leidinggeven en medespelers coachen zitten gewoon in me”, gaat de mandekker verder. ,,Ik probeerde dat vorig seizoen ook al gelijk te doen. Als je als verdediger veel praat, kan je het beter neerzetten in defensief opzicht. Voor mijn medespelers is het denk ik ook wel lekker, omdat ze dan weten waar ze op het veld moeten staan en lopen.”

,,Mocht er een keer een mooie club zich melden, dan kan ik alle opties openhouden.”

Niet alleen vanaf de zijlijn, maar ook in het veld wordt Lobbezoo gewaardeerd. Zo erg dat er meerdere mensen binnen de club zich afvragen of de verdediger hetzelfde pad kan bewandelen zoals Ben van der Lans (nu spelend voor Ter Leede, red.) heeft gedaan.

Niet bezig met een vertrek
,,Misschien kan ik wel een stapje omhoog maken, maar ik ben bijvoorbeeld bij FC Lisse weggegaan, omdat ik het niet naar mijn zin had. Hier bij Kagia heb ik het wel onwijs naar mijn zin. Misschien kan ik wel een hoger niveau aan, maar het gaat ook om het plezier hebben. Wij trainen twee keer in de week en dat is voor nu wel even goed.”

Daarnaast zegt de centrumverdediger überhaupt niet bezig te zijn met een vertrek. Al sluit hij een toekomstig vertrek niet uit. ,,Mocht er een keer een mooie club zich melden, dan kan ik alle opties openhouden. Tot nu toe denk ik daar niet aan.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Kagia geeft ‘masterclass’ topper beslissen’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA