,,Ik wist eigenlijk meteen dat het klaar was”, memoreert Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo het moment dat hij tijdens de wedstrijd van de Lisserbroekers tegen VEW (1-0) geblesseerd raakte. De uitslag in het ziekenhuis wees het een paar uur later uit. Een kuitbreuk en dus komt er op zeer sneue wijze een einde aan het seizoen voor de Lisser.  

Precies op het moment dat de finish in zicht raakt voor de koploper van de Derde Klasse. Doordat alle concurrenten van de oranjehemden punten verspeelden, lijkt de titel in de Derde Klasse dichterbij dan ooit. Vijftien punten voorsprong met nog acht wedstrijden te gaan. Aangezien het in deze competitie niet beslist wordt op doelsaldo, moet de ploeg van René Ras nog tien punten verzamelen.

,,Dit voelt heel zuur”, vertelt Lobbezoo. ,,Het is niet zo dat m’n hele seizoen is weggegooid, maar zo voelt het op dit moment wel. Uiteindelijk mis je hetgeen waar we het hele seizoen al voor voetballen en dat is kampioen worden. Zeker na afgelopen zaterdag. Het is niet de vraag of wij het worden, maar wanneer.”

Volgend seizoen
De komende week zit de verdediger in ieder geval met zijn poot omhoog. Met een beetje geluk mag hij vrij snel over tot loopgips. De breuk zelf moet zo’n vier tot zes weken herstellen. Dat hij op tijd herstelt, is een utopie. ,,Daarna moet je nog revalideren, dus ik heb onder dit seizoen een streep gezet. Misschien dat ik pas na zes weken herstel. Dan is het onmogelijk om op tijd fit te raken. En waarvoor? Ik kan mezelf beter voorbereiden op het volgende seizoen. Dan gaan we er weer met frisse moed tegen aan.”

,,Die gasten zeiden al dat ze mij desnoods die platte kar op tillen.”

Dan het moment zelf. Het is een kwartier na rust en de oud-jeugdspeler van FC Lisse gaat een duel aan met zijn directe tegenstander met als doel de bal te veroveren. Daarna gaat het mis. ,,Ik schrok er zelf vooral van. Ik maakte een sliding op de bal en daardoor tikte ik de bal weg. Die aanvaller schopte daarna tegen m’n onderbeen aan. Ik neem die jongen ook niets kwalijk. Het was puur een duel om de bal en ik weet zeker dat hij het niet zo bedoelde.”

Mooie breuk
Nadat hij gewisseld werd, besloot hij om met de medische staf mee te gaan om zijn blessure te onderzoeken. ,,M’n voet begon te tintelen en dat stopte eigenlijk niet. Daarom zijn we voor de zekerheid naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd bevestigd dat ik mijn kuitbeen had gebroken. Het is gelukkig een mooie breuk, dus ik kan het laten herstellen zonder een ingreep er aan over te houden.”

,,Het zal toch raar voelen zometeen. Als speler wil je kampioen worden op het veld.”

De verrichtingen van zijn club Kagia zal hij nu met een dubbel gevoel volgen. Natuurlijk hoopt hij dat zijn medespelers die titel zo snel mogelijk binnen halen, maar het voelt voor hem allemaal even anders. ,,Ik heb voor de komende wedstrijd een rolstoel geregeld, dus die kan ik gewoon bezoeken. Met loopgips kan ik al veel meer. Het zal toch raar voelen zometeen. Als speler wil je kampioen worden op het veld.”

Platte kar
,,Ik heb van alle selectiespelers en bestuursleden heel veel lieve berichtjes gekregen en dat doet mij goed. Die gasten zeiden al dat ze mij desnoods die platte kar op tillen. Dat kan ik dan wel weer waarderen. Voor nu blijft het zuur. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er even doorheen zit.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Lisserbroekse overwinning komt voor Ras (Kagia) even op de tweede plek
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys