Het had zo mooi kunnen zijn. Marios Lomis als matchwinner de boeken in en Noordwijk gepromoveerd naar de Derde Divisie. ,,Aan dat scenario heb ik in het veld zeker gedacht”, vertelde Lomis. ,,Maar we moeten naar de feiten kijken. Na de goal zijn we alleen maar achteruit gaan lopen en daardoor hebben we het over onszelf afgeroepen.”
ASWH kwam in de blessuretijd langszij via Robbert Olijfveld en deelde vervolgens in de verlenging de definitieve genadeklap uit (3-1). ,,Tekenend voor ons seizoen”, treurde Lomis. ,,Op twee punten na zijn we geen kampioen geworden en nu weer net geen promotie. Dit is enorm zuur en ik baal hier ontzettend van.”
Een verklaring voor Noordwijks terugval had Lomis, die kort na rust de score opende met een schot vanaf randje zestien, niet. ,,Dat is moeilijk te zeggen. Je voelt dat zij druk gaan zetten en dan wordt het lastiger om je eigen spel te spelen. Maar we kunnen allemaal wel dingen gaan roepen, maar we moeten het bij onszelf zoeken. Klaar.”
Aangeslagen
Een zeer aangeslagen Dogan Corneille sloot zich bij de woorden van Lomis aan. ,,Ik ben zo ongelooflijk teleurgesteld en verdrietig. Dit is sport en dat weten we, maar dat maakt het niet minder zwaar. Wij hadden het verdiend en ASWH ook. Zo is het. We hebben pech gehad met deze waardeloze loting.”
En dus is Noordwijk samen met Ter Leede aangewezen op de onaantrekkelijke Hoofdklasse. ,,We moeten volgend seizoen lachend kampioen worden. Dat is een ding wat zeker is”, sloot Lomis af.
Foto: Ron van der Linden

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)