De loting van de KNVB-beker vindt voortaan niet meer plaats op de donderdagavond na de laatste wedstrijd in de speelronde. De loting verschuift per direct naar de zaterdagavond bij de zender Fox Sports tijdens het programma ‘de Eretribune’. In de maanden september en oktober zal de loting rond 23.00 uur plaatsvinden. In december en januari rond 22.00 uur.

Daarmee komt er een einde aan de traditie om de loting live te doen in een kantine of sponsorhome van een club waar er net een wedstrijd is gespeeld die live is uitgezonden voor de televisie. De eerste ronde van de KNVB-beker start komende dinsdag met de wedstrijd AFC – Telstar (17.00 uur). Uit onze regio komen FC Lisse, Noordwijk, Rijnsburgse Boys, VVSB en Katwijk deze week in actie.

Zaterdag
Mochten er clubs uit onze regio door bekeren, dan moeten die wachten op aankomende zaterdag, alvorens ze weten wie ze in de tweede ronde gaan treffen. De loting van de eerste ronde van de KNVB-beker vond ook al op een zaterdag (25 augustus, red.) plaats bij het programma ‘de Eretribune’. Dat kwam toen omdat amateurclub Te Werve die avond nog speelde tegen Marvilde voor plaatsing in het hoofdtoernooi.

Lees ook: ‘Onwenning Teylingen herstelt zich in helft twee tegen Laakkwartier (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude