De loting van de KNVB-beker vindt voortaan niet meer plaats op de donderdagavond na de laatste wedstrijd in de speelronde. De loting verschuift per direct naar de zaterdagavond bij de zender Fox Sports tijdens het programma ‘de Eretribune’. In de maanden september en oktober zal de loting rond 23.00 uur plaatsvinden. In december en januari rond 22.00 uur.

Daarmee komt er een einde aan de traditie om de loting live te doen in een kantine of sponsorhome van een club waar er net een wedstrijd is gespeeld die live is uitgezonden voor de televisie. De eerste ronde van de KNVB-beker start komende dinsdag met de wedstrijd AFC – Telstar (17.00 uur). Uit onze regio komen FC Lisse, Noordwijk, Rijnsburgse Boys, VVSB en Katwijk deze week in actie.

Zaterdag
Mochten er clubs uit onze regio door bekeren, dan moeten die wachten op aankomende zaterdag, alvorens ze weten wie ze in de tweede ronde gaan treffen. De loting van de eerste ronde van de KNVB-beker vond ook al op een zaterdag (25 augustus, red.) plaats bij het programma ‘de Eretribune’. Dat kwam toen omdat amateurclub Te Werve die avond nog speelde tegen Marvilde voor plaatsing in het hoofdtoernooi.

Lees ook: ‘Onwenning Teylingen herstelt zich in helft twee tegen Laakkwartier (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)