width=

De wedstrijd tussen Barendrecht en VVSB (1-1) is net afgelopen als Noordwijkerhouter Vladimir Jozic met een leeg gevoel naar het veld kijkt. Zijn ploeg is er zojuist wederom niet in geslaagd om drie punten aan het totaal toe te voegen. Meerdere spelers wachten met vertrekken naar de kleedkamer en slechts een paar gaan rechtstreeks naar de douches.

Al snel komt er iemand naar buiten. Zijn naam is Dario Lovecchio en hij speelt sinds deze zomer voor de Noordwijkerhouters. Vorig seizoen acteerde hij nog met de beloften van Almere City in de Derde Divisie en moest daar, ondanks dat hij veel speelde, vertrekken. Nu richt de technische buitenspeler zich op een doorbraak in de Tweede Divisie.

Kooistra
Lovecchio heeft met zijn negentien jaar al een hoop bagage. De buitenspeler speelde in de jeugd bij Alphense Boys, AFC, FC Volendam en Almere City. Deze zomer zou hij in eerste instantie terugkeren in Alphen aan de rijn bij Alphense Boys, maar kwam terug op zijn besluit, omdat er hulp werd aangeboden door een vriend.

,,Later belde zijn vader en Theo Nulkes me op en zo is het balletje gaan rollen.”

,,Ik werd gebeld door Dylan Kooistra, de zoon van ex-keeperstrainer Werner Kooistra, of ik naar VVSB wilde komen. Ik heb met Dylan bij Alphense Boys gespeeld en zijn vader is natuurlijk jaren bij VVSB betrokken geweest. Eerst dacht ik: dat bepaal jij toch niet? Later belde zijn vader en Theo Nulkes me op en zo is het balletje gaan rollen. Dus eigenlijk ben ik door een vriend hier bij VVSB terecht gekomen.”

De aanvaller leek er in eerste instantie ervan uit te gaan dat hij nog bij Almere City zou voetballen, maar zag tot zijn teleurstelling dat de betaald voetbalorganisatie uit Flevoland anders besloot. ,,Vorig seizoen heb ik veel gespeeld in Derde Divisie en toonde de trainer van Almere veel vertrouwen in me. Uiteindelijk hebben de mensen binnen in de club besloten dat ik weg moest.”

Speelminuten
Desondanks is Lovecchio goed terecht gekomen en is hij gelukkig met de stap die hij nu heeft gemaakt. ,,Ik speel nu in de Tweede Divisie. Dat is toch weer een stap hogerop dan vorig seizoen. Daarbij komt nog eens dat dit het allerhoogste amateurniveau is.”

De speler is tot nu dit seizoen elke keer op het wedstrijdformulier terecht gekomen, zei het als invaller of wisselspeler op de bank. De hoofdpersoon zelf had in alle eerlijkheid niet verwacht dat het zo snel zou gaan. ,,Dat ik zo snel minuten zou maken in het eerste had ik eigenlijk nog niet verwacht, nee.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom