Sinds dit seizoen staat er  een nieuwe doelman onder de lat bij VV Kagia. Luuk van Paridon speelde z’n hele jeugd voor VVSB en doorliep alle jeugdelftallen van de club. Daarna stroomde hij door tot de selectie. Uiteindelijk besloot de sluitpost zijn heil ergens anders te zoeken en zijn vertrouwde omgeving te verlaten. Van Paridon volgt zijn oude club nog met zeer veel belangstelling. Zo stond hij laatste nog op de banken toen de ploeg door bekerde. 

,,Ja, het is zeker een fantastische week geweest”, zei Van Paridon na afloop. ,,Ik kon er helaas niet bij zijn, omdat we moesten trainen. Ik volg de club nog steeds met veel belangstelling en ik heb de loting nog gekeken. Tegen Roda JC zal ik er wel bij zijn. Of ik er vertrouwen in heb? Het is in ieder geval gunstig dat ‘we’ thuis spelen.Het zou mooi zijn als het die gasten weer lukt, maar het wordt lastig. Je hebt altijd een kans, dus we gaan het zien.”

,,Misschien is Kagia nog wel dichterbij m’n huis dan VVSB. Ik woon een beetje buiten Noordwijkerhout.”

De doelman kwam afgelopen zomer samen met Mats Warmerdam over vanaf de Boekhorst. Door het netwerk van trainer Anton Wijsman belandden de twee in Lisserbroek. Wijsman is zelf hoofd-jeugdopleiding geweest in Noordwijkerhout en zo ging het balletje rollen. Van Paridon heeft het in ieder geval erg naar zijn zin op de Kikkerbeetstraat.

,,Ik ben goed opgevangen. Eigenlijk al sinds de eerste week”, gaat de Noordwijkerhouter verder. ,,Ik ben overgekomen van VVSB zaterdag en heb daarvoor nog in een vriendenteam gespeeld. Het zijn goede, leuke gasten en ik kan hier lekker trainen, dus het bevalt me goed.”

VVSB in het klein
,,Of Kagia een zelfde soort club is als VVSB?”, vervolgt Van Paridon. ,,Ik denk het wel. Het is een beetje VVSB in het klein. Iedereen kent elkaar en het is goed geregeld rondom het eerste. Misschien is Kagia nog wel dichterbij m’n huis dan VVSB. Ik woon een beetje buiten Noordwijkerhout, dus het is prima te doen. Natuurlijk is het hier wat anders. Ik heb vijftien jaar in de jeugd van VVSB gezeten en daarna nog in de selectie.”

De keeper heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een belangrijke kracht. Van Paridon was dit seizoen al een paar keer belangrijk voor de Lisserbroekers. De sluitpost moest in de voorbereiding zien af te rekenen met zijn concurrent Sander Hogervorst. Dat hij nu het vertrouwen krijgt, doet hem in ieder geval goed.

Vertrouwen
,,Ik vind het fijn dat de trainer me een kans heeft gegeven. In de eerste twee weken kon ik me nog niet echt onderscheiden, maar de laatste weken gaat het steeds beter. Ik denk dat ik vandaag (zaterdag tegen WDS, red.) belangrijk ben geweest.”

,,Mijn voorspelling voor VVSB – Roda JC? Laten we het houden op een 2-2 en dan penalty’s.”

Afgelopen zaterdag kende Kagia vrij weinig problemen met de zwakke tegenstander. De thuisploeg domineerde vanaf de eerste minuut en won uiteindelijk met 5-0. Bij 1-0 kwamen de bezoekers er nog een paar keer gevaarlijk uit. WDS dacht zelfs op gelijke hoogte te komen, maar Van Paridon redde katachtig op de lijn.

,,Dat zijn wel de lekkerste reddingen. Zij wilden zo snel mogelijk scoren en de gelijkmaker maken. Als dat was gelukt, dan hadden ze bloed geroken. Het is dan wel fijn dat we  even later de wedstrijd beslisten. Gelukkig liepen we nog uit naar deze score.”

Panenka
,,Of ik nog een voorspelling heb voor VVSB – Roda JC? Even denken.. Ze gaan allebei scoren en ik denk ook wel dat ze een kans hebben. Laten we het houden op 2-2, verlenging en dan penalty’s. Ruben Valk pakt er dan wel een paar. Jordy Zwart met een panenka? Haha, laten we het hopen. Dat zou wel héél mooi zijn.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen