De titelaspiraties van Foreholte kunnen de ijskast in. De ploeg uit Voorhout verloor de topper in de Tweede Klasse C tegen Den Hoorn met ruime cijfers. Op de Elsgeest werd het maar liefst 0-5. De rood-witten zijn na dit teleurstellende resultaat gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst en zagen de achterstand oplopen tot twaalf punten.

Van tevoren was het duidelijk: als Foreholte nog een rol van betekenis wilde spelen in de titelstrijd moest er gewonnen worden van lijstaanvoerder Den Hoorn. De thuisploeg kwam ook goed uit de startblokken. In een open wedstrijd sloeg Foreholte het eerste halfuur de klok. De thuisploeg speelde goed positiespel en bracht zijn buitenspelers een aantal keer in stelling. Voorin waren de Voorhouters echter niet doortastend genoeg. Sam Lemmers kreeg na twintig minuten de uitgelezen mogelijkheid om Foreholte op voorsprong te zetten, maar de veelscorende spits nam de bal niet optimaal aan en schoot recht op de keeper.

,,Tegen RVC ’33 speelden wij een goede wedstrijd, maar verloren we onterecht. Een gelijkspel in een derby tegen Teylingen kan nog, maar we lieten  tegen Den Hoorn niet zien wat wij in ons mars hebben.”

Koploper Den Hoorn kon daar in eerste instantie weinig tegenover zetten. De bezoekers kwamen tegen de verhouding in op voorsprong. Een niet goed weggewerkte bal door de verdediging van Foreholte werd op de rand van het strafschopgebied opgepikt door Ben Verkade. Hij schoot de bal prachtig binnen. Vlak voor rust kwam Den Hoorn zelfs op een 0-2 voorsprong door een zondagsschot van grote afstand door Anthony Sintniklaas. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de doelman van Foreholte, Matthijs Guyt, bij dit doelpunt ook geen sterke indruk achterliet.

In de ogen van trainer Marcel IJzendoorn was Foreholte het eerste halfuur de bovenliggende partij en hadden de tegengoals voorkomen kunnen worden. „We hadden te maken met een aantal schorsingen en blessures en moesten achterin wat puzzelen. In het eerste halfuur waren wij de bovenliggende partij. We zetten goed druk op het middenveld. Met onder andere Sejad Navabi speelden wij goed positiespel.”

‘Houdbare bal’
Maar voorin konden wij het verschil niet maken”, analyseerde de Leidenaar na afloop. ,,Den Hoorn is tot het eerste doelpunt eigenlijk niet gevaarlijk geworden. Ze maakten een mooi doelpunt, maar in mijn ogen had de bal niet weggewerkt hoeven worden als er achterin beter was gecommuniceerd. Het tweede doelpunt was een houdbare bal voor mijn keeper, maar Matthijs verklaarde na afloop dat de bal door de wind ineens van richting veranderde.”

In de tweede helft had Foreholte weinig in de melk te brokkelen en was het eenrichtingsverkeer. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten scoorde Den Hoorn drie keer. De individuele klasse, van met name de snelle en behendige linksbuiten Yoeri Kooijmans, gaf de doorslag. De buitenspeler van de bezoekers maakte twee mooie doelpunten. Bij zijn eerste doelpunt speelde Kooijmans zijn tegenstander eenvoudig uit, sneed hij naar binnen en schoot de aanvaller de bal met rechts fraai binnen. Twee minuten later werd Kooijmans diep gestuurd en legde hij zijn directe tegenstander in de luren en schoot de bal goed binnen.

‘Met lede ogen’
IJzendoorn zag de tweede helft met lede ogen aan. ,,We hadden in de rust een strijdplan bedacht om het tij te keren en wilden na ongeveer tien minuten met vier spitsen gaan spelen, om nog meer druk gaan zetten op de verdediging van Den Hoorn. Maar dit kon al snel de prullenbak in doordat zij drie doelpunten maken. Hun buitenspelers bewogen goed in de diepte en daar hadden wij veel problemen mee. In mijn ogen gaven we vandaag niet thuis. Tegen RVC ’33 speelden we een goede wedstrijd, maar verloren we onterecht. Een gelijkspel in een derby tegen Teylingen kan nog, maar we lieten tegen Den Hoorn niet zien wat wij in ons mars hebben.”

Foreholte – Den Hoorn 0-5 (0-2). 37. Verkade 0-1, 43. Sintniklaas 0-2, 50. Kooijmans 0-3, 52. Kooijmans 0-4, 55. Sintniklaas 0-5.

Foreholte: M. Guijt, Arroyo, Van der Zwaan, Spreeuw, Navabi, Jongbloed, C. Guijt, Bleijswijk, Lemmers (70. Schiebroek) ,Dickhoff (57. Geerlings), Grondel.