Het voortbestaan van Excelsior Maassluis lijkt gewaarborgd. Alle verschillende schulden zijn ondergebracht in één langlopende lening bij de Rabobank, meldt de club. In de komende tien jaar zal de nummer twee van de zaterdagse Topklasse de schuld van een half miljoen euro helemaal wegwerken. 

,,We hadden te maken met een lappendeken van financieringen,’’ stelt voorzitter Gert-Jan Bunt. ,,Nu is er één schuld, tegen een normale rente, met vaste aflossing, een maandelijkse monitoring en controle door verschillende mensen.’’

Niet alleen de buitenwacht, maar ook intern was men bij Excelsior Maassluis verrast over de hoge schuldenlast. De situaties was penibeler dan gedacht en dat wordt de penningmeester aangerekend. ,,Hij heeft fouten gemaakt,’’ zegt Bunt. ,,Daarmee heeft hij zichzelf maar ook de club ernstig tekort gedaan. Het moge duidelijk zijn dat deze penningmeester niet meer in functie is en de club op zoek is naar een nieuwe penningmeester.”

Toekomst
Bunt tot besluit: ,,,Er is nu rust en duidelijkheid over de financiële situatie. We moeten strak aan de wind blijven zeilen maar er blijft heus wel wat ruimte over om te investeren in onze toekomst.”

Excelsior Maassluis staat momenteel tweede in de Topklasse, twee punten achter Katwijk. Zaterdag gaat Rijnsburgse Boys op bezoek op sportpark Dijkpolder.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen