,,Ik was echt een broekkie, ik speelde bij DEM in de Tweede Klasse.” Was getekend, Roel de Goede. De linksback van FC Lisse speelde tegen ODIN’59 zijn 268e wedstrijd in het eerste van de FC en voetbalde daarmee het stokoude record van Leon van der Zwet uit de boeken. Hij begint te lachen als hem gevraagd wordt naar het moment in 2001 dat hij bij FC Lisse aanklopte. ,,Ik doe gewoon hetzelfde als ik bij DEM deed, dacht ik. Lekker mannetje uitschakelen. Nou, dat heb ik wel gevoeld in het eerste jaar. Ik deed amper mee in het eerste. Toen heb ik oprecht getwijfeld of ik zou blijven.”

Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat Roel de Goede de toegestroomde pers met alle plezier te woord. Hij won zaterdag met zijn team ontzettend eenvoudig van ODIN’59: met 3-0. Een ploeg uit Heemskerk, zijn woonplaats. En dus viel alles op z’n plek bij de wedstrijd in de Derde Divisie. Onder toeziend oog van zijn zoontje, die voor het eerst mee mocht naar een voetbalwedstrijd van zijn vader. En papa kende een makkelijke middag.

FC Lisse speelde als een volwassen koploper. Veertig minuten lang werd er gewacht op de wervelwind van de koploper. Veertig minuten lang zullen de bezoekers misschien nog even gedacht hebben dat er wat te halen viel op Ter Specke. Maar in die veertig minuten toonde FC Lisse zich kampioen-waardig, door amper wat weg te geven tegen de Heemskerkers, en geduldig te blijven op het gaatje in de handbalverdediging van de tegenstander. Toen die eenmaal was gevonden, was het hek van de dam.

F-ies
Het is voor elke willekeurige toeschouwer een genot om naar de aanvalslust van FC Lisse te kijken. Martin van Eeuwijk, Steven Olsthoorn, Koen Fokkema en Rik Vermeulen vinden elkaar alsof ze al sinds de F-jes met elkaar voetballen. De van Katwijk over gekomen Olsthoorn scoorde de 1-0, dankzij een steekpass van Van Eeuwijk. Hij zette de lange spits één op één met doelman Barry van Dijk. De Lisse-aanvaller faalde niet, vijf minuten voor rust. Nog voor het rustsignaal bracht Fokkema de stand op 2-0.

En toen moest de Van Eeuwijk-show nog beginnen, amper vijf minuten in de tweede helft. De begaafde middenvelder werd alleen voor de keeper gezet en waar iedereen dacht dat de 28-jarige voetballer binnen zou schieten gooide Van Eeuwijk er nog even een kunstje uit. De Lissenaar kapte met links de bal nog een keer terug, waardoor hij de teruggekomen verdediger en de doelman samen het bos in stuurde en er voor zijn rechtervoet een lege goal over bleef. De 3-0 kreeg de handen op elkaar op Ter Specke. Een zaalvoetbalgoal op de grasmat van FC Lisse.

Rauws
In het vervolg voetbalde FC Lisse de wedstrijd makkelijk uit. In de luwte van de andermaal excellerende Lisse-aanval speelde middenvelder Lars Rauws een dijk van een wedstrijd. De 24-jarige Lissenaar was overal te vinden op het veld en knapte al het vuile werk op. Het kwam hem op een compliment van zijn trainer te staan. ,,Lars was zonder balbezit een tien vandaag en in balbezit een negen. Als hij de 4-0 had gemaakt, hij kwam een teenlengte te kort, had hij die tien gehad”, lachte Robbert de Ruiter na afloop.

dsc_0186Lars Rauws toonde zich machtig op het middenveld van FC Lisse

De oefenmeester zat zeer ontspannen op de bank. Hij laat FC Lisse swingen dit seizoen. ,,De jongens doen het zelf hè”, wuift De Ruiter de complimenten vakkundig weg. ,,Als de resultaten goed zijn, dan moet je de mannen gewoon de dingen laten doen waar ze goed in zijn. Tot op heden werkt dat. We hebben zoveel kwaliteiten op dit moment dat we in een vlaag orde op zaken stellen. Nu was het veertig minuten lang stug. ODIN gaf veel energie.”

,,Het is bizar”, vervolgt de 49-jarige trainer. ,,Ik heb vorig jaar één keer ontspannen op de bank kunnen zitten, dat was thuis tegen Staphorst. Nu zat ik dat de hele wedstrijd. Het is echt bizar.”

FC Lisse – ODIN ’59 3-0 (2-0) 41. Olsthoorn 1-0, 44. Fokkema 2-0, 51. Van Eeuwijk 3-0.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede (86. Stevens), Rauws, Van Eeuwijk (82. De Vries), Vermeulen, Monteny (72. Rifai), Olsthoorn, Fokkema

Foto’s: Hubert Habers

Interview Lars Rauws (Beelden: VIDB)

Samenvatting FC Lisse – ODIN ’59 (Beelden: Omroep West)