Gek genoeg keek niemand in Rijnsburg meer op van de handbaluitslag van ‘de Boys’ tegen GVVV. In Veenendaal verloor de ploeg van Wilfred van Leeuwen met 6-5. ‘Typische Rijnsburgse Boys’ kopten de makers van de eigen website al. Doelpuntenmaker Marc Magan deelde die mening na afloop. ,,Bizar, hè? Maar die tegengoals is dit seizoen echt ‘op z’n Rijnsburgs’.”

,,Dit soort uitslagen zijn vaker voorgekomen dit seizoen. We hebben veel goals tegen gekregen door persoonlijke fouten. Vaak zijn onze wedstrijden leuk voor het neutrale publiek. Voor ons iets minder.” Ook in Veenendaal leek Rijnsburgse Boys tegen een grote nederlaag aan te lopen en stond het na ongeveer een uur spelen met 5-0 achter.

Wissel
Na die tussenstand werd de eerste keeper van GVVV, Johan Jansen, gewisseld voor de afscheidnemende Bart van de Beek. Juist na die wisseling onder de Veenendaalse lat begon het bij Rijnsburgse Boys te lopen. Binnen vier minuten, scoorden de Rijnsburgers vier keer. ,,Dat was knap lullig voor hun nieuwe doelman”, lachte Magan. ,,Ik sprak hem na afloop ook nog even: hij zei ook tegen mij: ‘eigenlijk had ik dit helemaal niet moeten doen, ik had alleen maar alles te verliezen met zo’n tussenstand’.”

,,De ruimtes waren te groot tussen de verdediging en aanval. Het samenspel klopte niet altijd.”

Voor de Rijnsburgers scoorden Magan, Jeffrey Jongeneelen twee keer en maakte GVVV nog een eigen goal, waardoor de tussenstand binnen no-time van 5-0, 5-4 werd. Tien minuten voor tijd maakte Jeremy de Graaf de 6-4. Daarmee was de eindstand nog niet op het scorebord gezet. Jongeneelen maakte vijf minuten voor tijd zijn hattrick compleet en maakte met 6-5 de laatste goal van de middag.

Marc Magan (r.) gebroederlijk op de foto met verdediger Thomas Bakker

De rare einduitslag zorgde bij Magan voor gemengde gevoelens. ,,Als je zo goed terugkomt, is het zonde dat je met lege handen staat. Ik viel zelf na de rust in. Dit seizoen stond ik ook niet altijd basis. Het zat qua balans die jaar niet altijd even goed in het team. Dat komt ook door de keuzes die er door de technische staf zijn gemaakt. De ruimtes waren te groot tussen de verdediging en aanval. Het samenspel klopte niet altijd.”

Volgens de 22-jarige middenvelder moet dat er volgend seizoen uit en wil hij zelf ook een grotere rol van betekenis spelen bij de tweededivisionist. Magan kwam in zelf in de zomer van 2016 van Jong Cambuur Leeuwarden naar Rijnsburgse Boys en ziet volgend jaar als het jaar waarin hij zichzelf moet bewijzen. Dat moet hij doen onder een nieuwe trainer: Henk Wisman.

Henk Wisman
,,Ik heb de nieuwe trainer nog niet gesproken overigens. Ik hoop dat we aan het begin van volgend seizoen even met elkaar gaan zitten. Dat zou prettig zijn. Ik zag dat hij met Ter Leede net kampioen is geworden. Dat is in ieder geval fantastisch binnenkomen. Alleen ik vraag me af of er ooit een trainer met twee verschillende clubs gelijk achter elkaar kampioen is geworden. Dus statistisch gezien is het voor ons niet zo handig”, grapte Magan.

,,Ik wil komend seizoen graag een basisplek veroveren bij Rijnsburgse Boys. Het moet mijn jaar worden.”

Met Wisman lijkt Rijnsburgse Boys een trainer te hebben aangetrokken die jonge en talentvolle spelers graag een kans geeft in het eerste elftal. Zo liet hij vorig jaar bij Ter Leede onder andere Marc de Kruijs en Oussama Siali vaak spelen. Beide spelers verdienden een transfer naar een hoger spelende vereniging. Het oog voor talent van Wisman, lijkt voor Magan in het voordeel te werken.

,,Dat heb ik ook meegekregen. En met de club heb ik het daar ook weleens over gehad. Wisman houdt van jonge en ambitieuze voetballers. Ik wil komend seizoen graag een basisplek veroveren bij Rijnsburgse Boys. Het moet mijn jaar worden. Het seizoen begint alweer op 17 juni. Dan beginnen we aan het eerste blok van trainingen. Na dat eerste blok ga ik even op vakantie naar Ibiza.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Nacompetitie: het speelschema voor aankomende week’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude